Családi pillanatok

Az otthon megszokott családias hangulatában való ünneplés, hétköznapi feladatok ellátása is felemelő érzés. Számos ízekben gazdag fogással színesíthetjük ezeket a napokat és számtalan kipróbált recepttel segítünk ebben.

  • Sajtkrémes kukoricaleves
    9

    2,5 dl vizet felteszek főni. Beleteszek két kocka zöldségleveskockát, azután kézi habverővel eldolgozom benne a krémsajtot. Kicsit összeforralom,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fahéjas paradicsomleves
    4

    A hagymát felaprítjuk, és a vajon megpirítjuk. A répát megpucoljuk, lereszeljük, és a hagymához adjuk. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Petrezselyem krémleves
    5

    A gyökeret meghámozzuk. A póréhagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Közben felaprítjuk a gyökereket, és hozzáadjuk a hagymához. Aprítsunk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsóleves 4
    1

    Az apróra vágott hagymát szórd meg korianderrel, és az olajon párold üvegesre. Ekkor add hozzá az apróra vágott zellert és a zúzott fokhagymát....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Zelleres krumplikrémleves
    26

    A hagymát felkockázzuk, majd a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a krumplit és a zellert, néhány percig pirítjuk, majd...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Krémsajtos fokhagyma krémleves
    61

    A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Picit átpirítjuk, majd mehet hozzá a liszt. Zsemleszínűre pirítjuk, és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Babgulyás csirkehúsból
    26

    A babot meleg vízbe beáztatjuk, pár óra hosszára, hogy könnyebben megpuhuljon. Az még jobb, ha még előző este megtesszük ezt. A húst megmossuk,...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Grissini
    16

    A tej felét meglangyítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt, a porcukorral. A lisztet egy tálba öntjük, meghintjük a sóval, hozzáadjuk a felfutott...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Nyírségi húsgombócleves
    54

    Sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zöldbabot felszelek, krumplit kockákra aprítok, majd a zöldborsóval, sóval, szemes borssal felteszem főni. Míg...

    • 8 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Nyúl raguleves
    6

    A nyúlhúst apróra vágjuk. A hagymát megpirítjuk, rátesszük a nyúlhúst. Sóval borssal, kakukkfűvel megszórjuk, majd jöhet a mustár,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >