Családi pillanatok

Az otthon megszokott családias hangulatában való ünneplés, hétköznapi feladatok ellátása is felemelő érzés. Számos ízekben gazdag fogással színesíthetjük ezeket a napokat és számtalan kipróbált recepttel segítünk ebben.

  • Tavaszi töltött dagadó
    30

    A dagadót alaposan megtisztítjuk, és felszúrjuk. A megtisztított sárgarépát kockára vágjuk, és a zöldborsóval együtt, éppen roppanósra...

    • 3 személyre
    • 240 perc
    Részletek >
  • Puha zsíros kifli
    19

    A megtisztított, meghámozott, kockára vágott krumplit vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük. A meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Újhagymás tojáspástétom
    25

    A tojásokat keményre főzzük, és a héjukat eltávolítjuk. A tojásokat jól összetörjük, meghintjük sóval, borssal, ízesítjük majonézzel. Az...

    • 2 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Piskótatekercs házi baracklekvárral
    31

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy kanál cukorral, kemény habbá verjük. A sárgáját négy kanál cukorral kihabosítjuk, majd óvatosan...

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Tejszínes brokkoli krémleves
    9

    A vajat megolvasztjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk rajta. Beletesszük a rózsákra szedett, megmosott brokkolit, és...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Csirkeraguleves kukoricával és zöldborsóval
    11

    A csirkemellet megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, majd a csirkemellet rádobjuk, és átforgatjuk. A tűzről...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tejszínes almaleves
    6

    Az almákat meghámozzuk, megmossuk, a magházat eltávolítjuk, és cikkekre vágjuk. Egy lábasban vizet melegítünk, beletesszük a cukrokat, a sót,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Narancsos csokimousse
    14

    A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval, kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, gőz felett addig verjük, ameddig...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia rakott burgonya szerecsendióval
    24

    A krumplit megpucoljuk, majd felkarikázzuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját elkeverjük a tejjel és a tejszínnel,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tarte tatin - Francia almatorta
    62

    A 10 dkg vajból, a 6 dkg cukorból, a lisztből és a tojásból, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd hűtőben, legalább egy órán keresztül...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >