Baráti alkalmak

Összejövetelekre, váratlan vendégek fogadása alkalmával készített fogások, melyek könnyen elkészíthetőek és a kezdő szakácsok, háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.

  • Mézes-chilis sütőtök leves
    4

    A sütőtököt meghámozzuk, és a magokat eltávolítjuk. Olajozott tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon megsütjük. Ha megpuhult,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Gyors cukkini krémleves
    9

    A cukkinit meghámozzuk, a belsejét kivájjuk, a többit kockákra vágjuk. A vöröshagymával feltesszük főni, a vízzel egyetemben. Fűszerezzük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Joghurtos avokádóleves
    3

    Az avokádót meghámozzuk és kockára vágjuk. A hozzávalókat egy turmixgépbe rakjuk és alaposan leturmixoljuk. Azonnal fogyaszthatjuk is.

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Aszaltgyümölcs leves
    6

    Az aszalt gyümölcsöt, bő 1 l vízben feltesszük főni, beleszórjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, szegfűszeget, majd hozzáöntjük a bort....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Finom tyúkhúsleves
    6

    A feldarabolt tyúkot, hideg vízben főni tesszük. Ha forr, a szürkés habot leszedjük, majd a megtisztított zöldséget és a fűszert hozzáadjuk....

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Becsinált leves 2
    5

    Míg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyemzöldet és egy diónyi vöröshagymát, apróra vágunk. Az olajban a hagymát megfuttatjuk, majd...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csülkös krumplileves
    12

    Fogyasztás előtt egy nappal készítjük el, hogy a leves tetején összegyűlt és rádermedt zsiradékot könnyen eltávolíthassuk. A csülköt...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Fűszeres almakrémleves
    6

    Az almákat meghámozzuk és kockára vágjuk, majd vajon megpároljuk. Közben elkészítjük a a fűszerkivonatot. Vizet forralunk és belerakjuk a...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Barátleves
    2

    Az olvasztott vajon üvegesre pirítjuk a hagymát és a vegyes zöldséget. Megpároljuk 10-15 perc alatt, majd beletesszük az ujjnyi darabokra vágott...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Almaleves Argentinából
    2

    A meghámozott, kicsutkázott almákat gerezdekre vágjuk, lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >