Baráti alkalmak

Összejövetelekre, váratlan vendégek fogadása alkalmával készített fogások, melyek könnyen elkészíthetőek és a kezdő szakácsok, háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.

  • Babgulyás 2
    18

    A babot és a füstölt csülköt, előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel, mindkettőt odatesszük főni. Amikor félig megfőtt a bab,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Mézes sárgarépa krémleves
    20

    A hagymákat apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk. Közben a sárgarépát felaprítjuk, és a hagymára szórjuk. Sózzuk, borsozzuk, és 4-5...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Aranyleves 2
    13

    A feldarabolt tyúkot, hideg vízben főni tesszük. Ha forr, a szürkés habot leszedjük, majd a megtisztított zöldséget és fűszert hozzáadjuk....

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Bakonyi betyárleves 2
    16

    A csirkehúst felvágjuk kockára, majd hideg vízben feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a kockára...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Káposztás bableves
    9

    A babot megmossuk és előző napon beáztatjuk. Személyenként 3-3,5 dl hideg vizet számolva, a jól megmosott, füstölt marhaszeggyel feltesszük...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Lengyel húsleves
    2

    A leves inkább ünnepi egytálételnek nevezhető, de a lengyel étlapokon levesként szerepel. A marhahúst, 4 liter vízben főni tesszük. Úgy...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Olasz zöldségleves
    1

    A szalonnát csíkokra vágjuk, és kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat és a finomra vágott vöröshagymát. Megpirítjuk, és a csíkokra vágott...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Vargánya krémleves
    6

    A hagymát finomra vágjuk és a gombákat is felaprítjuk. Vajon megpároljuk a hagymát, egy csipet sóval, majd rárakjuk a gombát. Fűszerezzük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Dinnyés zöldparadicsom leves
    0

    A zellert karikákra, a hagymákat finomra vágjuk, majd mindet serpenyőbe tesszük és kevés, forró olajban, kis lángon, 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Fehér burgonyakrémleves
    2

    A burgonyát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Odatesszük főni a babérlevéllel és sóval, kb. 1 liter vízben. Eközben, a joghurtot simára...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >