Baráti alkalmak

Összejövetelekre, váratlan vendégek fogadása alkalmával készített fogások, melyek könnyen elkészíthetőek és a kezdő szakácsok, háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.

  • Férjem gyümölcslevese
    3

    A megtisztított rebarbarát kis kockára vágjuk, a meggyet kimagozzuk, és 1,2 liter vízzel felengedve, feltesszük főni. A cukorral, az őrölt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zöldfűszeres zöldborsó krémleves
    3

    Az olajat és a vajat felmelegítjük, majd rárakjuk a zöldborsót. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral és 10-15 percig pároljuk a borsót. Közben,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almaleves ahogy Argetínában készítik
    11

    A meghámozott, kicsutkázott almákat gerezdekre vagy kockára vágjuk, lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Zöldséges hallevesem
    4

    Az apróra vágott hagymát 2 kanál vajban üvegesre pároljuk, a liszttel megszórjuk, majd vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Zöldborsólevesem
    12

    A borsót, a karikára vágott zöldséget és a finomra vágott petrezselymet, olajon megpároljuk. Ha félig megpárolódtak, felöntjük az alaplével...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Pikáns sajtlevesem
    14

    7 dl vizet fazékba öntünk. Beletesszük mindkét leveskockát és beleszórjuk a borsot, a szerecsendió-reszeléket és a curryport. Felforraljuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tavaszi erőleves
    15

    A zöldséget hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A zöldséglevest felforraljuk, beletesszük a zöldségeket és a babérlevelet. 10-15 percig főzzük,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Halászlé 2
    57

    A pontyot, keszeget megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A pontyot filézzük, a halhúst sűrűn...

    • 6 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Gombakrémleves vargányával
    6

    A gombákat felaprítjuk, és a hagymát is finomra vágjuk. A vajat habzásig hevítjük, és belerakjuk a hagymát, majd egy csipetnyi sóval megpirítjuk. Hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Tejszínes póréhagyma krémleves
    8

    Vajon megpároljuk a felkarikázott póréhagymát. Fűszerezzük, majd megszórjuk liszttel és felengedjük forró vízzel. Kiforraljuk és kis idő...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >