Baráti alkalmak

Összejövetelekre, váratlan vendégek fogadása alkalmával készített fogások, melyek könnyen elkészíthetőek és a kezdő szakácsok, háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.

  • Hagymakrémleves
    11

    Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a vékonyan leszeletelt vöröshagymát, kockázott burgonyát és megpirítjuk. Rászórjuk a...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Franciasaláta répával
    0

    6 db közepes krumplit héjában megfőzünk, 3 db tojást keményre főzünk. Kell még hozzá, egy jó marék zöldség és sárgarépa főzve. 15...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Erdélyi gulyásleves
    2

    A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom, majd apró...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Erdélyi töltött káposzta
    105

    A hagymát megfonnyasztjuk egy kevés olajon, hozzáadjuk a megmosott rizst, és rövid ideig pirítjuk. Ezután hozzáöntjük a darált húshoz, sóval,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sütőtökkrémleves póréhagymával
    1

    A vajon a póréhagymát a cukorral picit karamellizáljuk. A tököt és a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához, felöntjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Édeskömény krémleves
    1

    Megtisztítjuk, és felkockázzuk az édesköményt. (Érdemes félretenni egy kis zöldet a leveléből - ezzel díszítjük majd a levest tálaláskor). ...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Kókuszgolyó almával
    31

    Minden hozzávalót egy nagy tálban összekeverünk, és pár órát hűtőben pihentetjük, hogy a zabpehely megduzzadjon és megpuhuljon. Golyókat...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Banános-pudingos szelet
    2

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük kemény habbá, beletesszük a 9 ek cukrot, ezzel is verjük tovább, majd belekeverjük a tojások...

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Almás-sajtos karaj
    3

    A kicsontozott karajszeleteket megmossuk és kiklopfoljuk. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és vastagabb hasábokba vagy karikákba vágjuk. A...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Epres gyümölcsleves
    14

    Az epret, a kockázott almával, az édesítővel és a a hosszában szétvágott fél vaníliarúddal, vízben feltesszük a tűzre. Amikor éppen felforrt,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >