Baráti alkalmak

Összejövetelekre, váratlan vendégek fogadása alkalmával készített fogások, melyek könnyen elkészíthetőek és a kezdő szakácsok, háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.

  • Görög bableves
    9

    Mossuk meg jól babot és áztassuk be 2 órára, forró vízbe. Ezután, olajban pároljuk meg az összevágott hagymát, az összenyomott fokhagymát,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Gyömbéres krumpli
    3

    Közepes tepsit kiolajozunk és a zsemlemorzsával beszórjuk. A krumplit meghámozzuk és negyed hasábokra vágjuk. Egy tálban kissé megsózzuk, őrölt...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Gombakrémleves sajttal
    1

    A finomra vágott vöröshagymát vajon megfuttatjuk, rátesszük a lereszelt (vagy apróra turmixolt) gombát, sózzuk, borsozzuk. A vizet elpárologtatjuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombakrémleves
    2

    Megtisztítjuk a gombákat. 10-15 kb. egyforma fejet félreteszünk, a többit összedaraboljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, majd kis olajon megdinszteljük....

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Gombaleves kelbimbóval
    2

    A felapritott leves zöldségeket és a gombát vajban felhevitem. Felöntöm vizzel, beledobom a leveskockát (marhát), sózom, beleszorom a zöldségzöldet....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirke párolt zöldségekkel
    2

    A csirkecombokat sózzuk-borsozzuk és provence-i fűszerrel bedörzsöljük. Tepsibe helyezzük, olajat öntünk alá és lefedjük. 150 fokos sütőben,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Almás-diós kevert sütemény
    1

    A margarint, a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a sütőporos, szitált lisztet, a diót, a kakaóport, végül a...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fokhagyma krémleves
    6

    A kenyeret felkockázzuk és 10 perc alatt, sütőben megszárítjuk. Ha van cipónk, akkor a tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük és így tesszük...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagyma krém leves szerecsendióval
    0

    A megpucolt fokhagymagerezdeket áttörjük, majd a felolvasztott vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és a húslével fokozatosan...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fokhagyma krémleves rozmaringgal
    0

    A megpucolt vöröshagymát kezd el olajon pirítani majd add hozzá a megtisztított összemorzsolt fokhagymákat és ezt is pirítsd egy picit. Vedd...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >