Baráti alkalmak

Összejövetelekre, váratlan vendégek fogadása alkalmával készített fogások, melyek könnyen elkészíthetőek és a kezdő szakácsok, háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.

  • Gyros hasábburgonyával
    149

    A húst megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a gyros fűszerkeverékkel befűszerezett húst, és...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Habart tojással rakott pirítós
    148

    A zöldségeket megmossuk, félretesszük. A kenyérszeletek héját levágjuk, belét átlósan kettévágjuk. A tojásokat hőálló tálba ütjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Hagymaleves petrezselyemmel
    60

    A vöröshagymát vékony karikákra szelem, vajon vagy olivaolajon aranysárgára piritom, közben sózóm. Ezután meghintem fehér tönköly liszttel...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Mézes-gyömbéres csirke
    16

    A húst és a zöldségeket is csíkokra vágjuk. A wokot felmelegítjük és olajon megpirítjuk benne a csirkét. Rászórjuk a zöldségeket és fűszerezzük. Ha...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombás borjútokány
    2

    A borjúszínhúst vékony csíkokra daraboljuk,kevés felforrósított zsírban megpíritjuk,sózzuk,borssal fűszerezzük.Jól elkeverjük és fedővel...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Gombás csirke rizzsel
    2

    A húsdarabokat 3 evőkanál olajban pirosra sütjük, majd kivesszük, és lábasba tesszük. A maradék olajban megfuttatjuk a hagymát, beletesszük...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Gombás csirkemáj
    3

    A csirkemájat meghintjük a liszttel,és egy nagyobb serpenyőben megsütjük.Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és rádobjuk a kakukkfüvet.A...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombás zúzaragú
    1

    A megtisztított zúzát feldaraboljuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük. A hagymát kockára vágva zsiradékon megfuttatjuk, megszórjuk a pirospaprikával,...

    • 2 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Görög bableves
    9

    Mossuk meg jól babot és áztassuk be 2 órára, forró vízbe. Ezután, olajban pároljuk meg az összevágott hagymát, az összenyomott fokhagymát,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Gyömbéres krumpli
    3

    Közepes tepsit kiolajozunk és a zsemlemorzsával beszórjuk. A krumplit meghámozzuk és negyed hasábokra vágjuk. Egy tálban kissé megsózzuk, őrölt...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >