Baráti alkalmak

Összejövetelekre, váratlan vendégek fogadása alkalmával készített fogások, melyek könnyen elkészíthetőek és a kezdő szakácsok, háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.

  • Kalocsai hagymás omlett
    1

    A megtisztított,apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk.A paradicsomról leszedjük a héját,kinyomjuk a magját és feldaraboljuk. A paprikát...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Kapor leves
    0

    Az olajon szép rózsaszínűre pirítjuk a lisztet (rántást készítünk), majd rátesszük a kaprot és még egy nagyon picit így kevergetjük. Lassanként...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Káposztás lencseleves
    0

    Az előző este beáztatott lencsét lecsepegtetem. Közben 1 liter vízben felteszem főni a savanyú káposztát, a felkarikázott sárgarépát, a...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Karalábékrémleves
    1

    A 3 darab karalábét puhára főzünk kevés vízben 2 közepes burgonyával, sózzuk,fehérborssal,ízesítjük. Ha megfőtt leturmixoljuk fel liter...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Joghurtos csirkemell
    39

    Készítsd el a joghurtos pácot: Keverd bele a joghurtba a fűszereket (zsálya, só, durvára őrölt, tarka bors), add hozzá a reszelt fokhagymát...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Húsgombócleves
    98

    A zöldségeket a hagyma kivételével felkarikázom, a fokhagymát alaposan elkaparom. A fazék aljára kevéske olajat öntök és kissé megpirítom...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kaporleves
    2

    3 evőkanál liszthez, adjunk 10 dkg vajat, majd élénk tűzön, készítsünk belőle világos rántást. Tegyünk bele 2 evőkanál finomra vágott,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tiramisu 3
    9

    Egy tálban, a két egész tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajkrémet. Másik tálban a habtejszínt kemény habbá verjük, melyet...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Szederleves tejfölösen
    11

    A szegfűszegből, az egész fahéjból és a citrom vékonyan lehámozott héjából redukciót főzünk. (Kb. egy dl vízben az anyagokat feltesszük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paradicsomleves fokhagymával
    11

    Világos rántást készítek fokhagymával és pirospaprikával,felengedem forró vízzel és beleengedem a paradicsompürét.Alaposan kiforralom és...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >