Baráti alkalmak

Összejövetelekre, váratlan vendégek fogadása alkalmával készített fogások, melyek könnyen elkészíthetőek és a kezdő szakácsok, háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.

  • Majonézes kukoricás rizs
    2

    Párolt rizst készítünk, hagyományos módon. Hagyjuk kihűlni. A majonézt a tejföllel és a fűszerekkel kikeverjük. Hozzáadjuk a kukoricát...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Majonézes vitaminsaláta
    1

    A káposztát és a sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, vagy lereszeljük. Megsózzuk és többször megforgatva, 1 órán át pihentetjük. Ezután...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Mandula krémleves
    0

    2 deka mandulalapocskát egy lapos tányéron szétterítünk, és lefedés nélkül, 650 wattal, 3 perc alatt kissé megpirítjuk. A vajat vagy a margarint...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Májgaluska
    1

    Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát, a tűzről levesszük és hozzáadjuk a lekapart májat, a kifacsart és összemorzsolt zsemlét, a tojást,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Májgombóc
    3

    3 tojás, fél kg máj, 3 evőkanál víz, ételízesítő, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál zsemlemorzsa, petrezselyem zöld. Összedolgozzuk jó alaposan...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Majonézes burgonyasaláta citrommal
    3

    A meghámozott, egyforma kockákra vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Hideg vízzel leöblítjük és leszűrjük. A zellerszárat felszeleteljük. ...

    • 2 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Kukorica leves
    0

    A hagymát nagyon apróra vágva pici olajon megpirítom. Felengedem kevés vízzel, és hagyom, hogy kicsit kiforrjon. Ezután beleteszem a zúzott fokhagymát,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kukorica saláta
    1

    Tejfölt, majonézt, mustárt, sót, borsot, delikát-ot összekeverjük. Ízlés szerint mással is lehet fűszerezni. Kukoricát lecsöpögtetjük,...

    • 2 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Korhelyleves
    44

    A savanyú káposztát vízben lemossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. A vöröshagymát és a fokhagymát egyben beletesszük. Sóval, borssal...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tyúkhúsleves
    7

    Egy fazékban vizet forralunk és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot, egészben, majd sóval ízesítjük. Amikor a hússal...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >