Baráti alkalmak

Összejövetelekre, váratlan vendégek fogadása alkalmával készített fogások, melyek könnyen elkészíthetőek és a kezdő szakácsok, háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.

  • Hideg joghurtos málnaleves
    18

    A málna felét rakjuk bele egy turmixgépbe, és a tejszín kivételével, adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Alaposan turmixoljuk le, és szűrjük...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás sajtkrémleves
    6

    A vajat habzásig hevítjük, majd hozzáadjuk a sajtot, petrezselyemzöldet és a reszelt fokhagymát. Összepirítjuk, majd megszórjuk liszttel, és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Pastitsio Görög rakott tészta
    12

    A bárányhúst megdaráljuk, vagy előzőleg megkérjük a hentest, hogy darálja meg. A hagymát megpároljuk, majd a húst hozzáadva, fehéredésig...

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Savanyú zöldbableves
    16

    A szálkáitól megtisztított zöldbabot, vágja 1 cm-es darabkákra. Többször váltott vízben mossa meg, majd 1,5 l vízben főzze puhára, a kockára...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Currys vöröslencse krémleves
    1

    A hagymát felaprítjuk, majd a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gyömbért, és 1-2 percig azt is pirítjuk, hogy kiadja az ízét. A sárgarépát...

    • 6 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Hideg málnaleves
    8

    A málnát kiválogatva, megmosva szórja meg kb. 10 dkg porcukorral, majd hűvös helyen hagyja állni. 10 dkg málnát tegyen félre, és jól hűtse...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos pulykaraguleves
    10

    A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, és nagyjából azonos méretűre vágjuk őket. A hússal is ugyanígy kell tenni. Felolvasztjuk a vajat, aztán...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldségleves gazdagon
    2

    A húst leforrázzuk, a hozzávalókat felpucoljuk, felaprítjuk. Kuktába tesszük, vizet öntünk hozzá, majd ízesítjük. Behabarjuk tejföllel...

    • 5 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Aszalt szilva leves
    6

    Az aszalt szilvát langyos vízben, többször átmossuk. Átmosás után, 1 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzátesszük a bort, cukrot,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csicsóka krémleves 1
    3

    A csicsókát, a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, a zellerrel együtt. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olajon mindent megdinsztelünk. Beletesszük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >