bacon

Húsos szalonna, angolszalonna, az oldalassal együtt leválasztott vékony szalonna, amiből a csontokat kiszedik. Tészta és húsételekhez tökéletes alapanyag,mely táblás és szeletelt változatban is kapható.

  • Fetával töltött gombafejek, baconbe tekerve gombamártással
    32

    A gombafejeket megmossuk, a tönkjüket leszedjük. Nagyobb gombafejeket válasszunk, amit könnyű megtölteni! A fetasajtból akkora darabkákat vágunk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Baconös-újhagymás göngyölt csirkemell
    196

    Előkészítés: A csirkemelleket szétnyitjuk, fólia között, óvatosan kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk egy kicsit és megszórjuk szárnyas...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Sajtos-sonkás csigák
    29

    Előkészítés: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen,...

    • 12 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Baconös-sonkás-paprikás langalló
    41

    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen, szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral, langyos...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Gesztenyével töltött pulykamell
    37

    A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd kiklopfoljuk. A gesztenyemasszát az aszalt szilvával együtt összeaprítjuk, összekeverjük,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Krumplikrémleves
    31

    A krumplit meghámozzuk, a zellergumót megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy lábosba tesszük őket és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Addig...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Füstölt sajtos csirkemell baconnel
    45

    A csirkemellet és a füstölt sajtot kis kockákra vágjuk. Egy őzgerincet kibélelünk baconnel úgy, hogy a szélein a szalonna túllógjon. A sajtot...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Baconbe göngyölt sertéskaraj
    19

    A kicsontozott sertéskarajt kiklopfoljuk, majd megszórjuk ételízesítővel. A húsra rárakjuk a reszelt trappista sajtot, a csemege kukoricát és...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Pizza házilag
    14

    Az élesztőt meleg vízben megfuttatjuk, egy kis cukor hozzáadásával. A tetejére, egy marék lisztet szórunk. Ledagasztjuk a pizzát, a hozzávalókból. Ebből...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Baconnel, bébirépával töltött csirkemell
    15

    Előkészítés: A csirkemelleket középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és szárnyas fűszerrel megszórjuk. A paprikákat hosszában felszeleteljük. A...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >