bacon

Húsos szalonna, angolszalonna, az oldalassal együtt leválasztott vékony szalonna, amiből a csontokat kiszedik. Tészta és húsételekhez tökéletes alapanyag,mely táblás és szeletelt változatban is kapható.

  • Baconös-parmezános muffin
    9

    Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd egy másik tálban, keverjük ki a nedves hozzávalókat. Ha készen vagyunk, vágjuk kockára a bacont,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Karácsonyi vegyes pulykatál
    23

    Legelőször a pulykamellfilét 3 egyenlő részre osztjuk. A fűszereket izlés szerint használjuk, nem tévedés, nincs benne só! Baconos rolád: A...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Rakott csirkés brokkoli
    7

    A brokkolit kifőzzük, a csirkét csíkokra vágjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, addig a bacon szeleteket kicsit megpirítjuk. A megmaradt zsiradékban...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Baconös csirkemáj
    32

    A csirkemájakat megtisztítjuk, sózzuk. Egy tálkában összekeverjük a majorannát a borssal, és megforgatjuk benne a csirkemájat. Ezután a...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Baconös csirkemáj
    7

    A csirkemájakat megtisztítjuk, sózzuk. Egy tálkában összekeverjük a majorannát a borssal, és megforgatjuk benne a csirkemájat. Ezután a...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Karfiol bomba
    14

    A karfiolt megtisztítjuk a leveleitől, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben, kb. 3 percig pároljuk (egyben kell maradnia). A darált húst...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csirkemáj baconben
    10

    A májat fűszerezzük, és belecsavarjuk a szalonnába. Fogpiszkálóval átszúrjuk, hogy ne csússzon szét. Tepsibe rakjuk, pici vizet öntünk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Zöldfűszeres zöldborsó krémleves
    3

    Az olajat és a vajat felmelegítjük, majd rárakjuk a zöldborsót. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral és 10-15 percig pároljuk a borsót. Közben,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Baconös csirkeszárnyak
    48

    A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk, majd a forgóknál kettévágjuk. A húst sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel és cayennei borssal...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Tejfölös-baconös lepény
    32

    A leveles tésztát kiterítjük, majd megkenjük a sóval és borssal elkevert tejföllel. Rátesszük a bacont, a karikára vágott hagymát és a...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >