bacon

Húsos szalonna, angolszalonna, az oldalassal együtt leválasztott vékony szalonna, amiből a csontokat kiszedik. Tészta és húsételekhez tökéletes alapanyag,mely táblás és szeletelt változatban is kapható.

  • Káposztás csülök cserépedényben
    12

    A beáztatott cserépedény alját kirakom a szalonnaszeletekkel. Erre kerül a karikára vágott hagyma és a káposzta fele. Ráfektetem a csülköt,...

    • 8 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Hálaadás napi menü
    9

    A húst filézőkéssel szétnyitottam, először jobbról balra metszettem be az egyharmadánál, majd a másik irányból is, így egy nagy lapot kaptam....

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Aszalt szilvás szűzpecsenye
    24

    Előző nap, a szűzpecsenyéket óvatosan felszúrjuk. Egy nagyobb tálban összekeverjük az étolajat, a mustárt, a fűszereket és az összezúzott...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Húsos ravioli baconös fehérmártással
    5

    A bacont az olajon megpirítom és hozzáadom az elkapart fokhagymát. A tejet felforralom. A margarint felolvasztom és belekeverem a lisztet. Pirítom,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fahéjas aszalt szilvával töltött pulyka
    118

    A pulykamellet kibontjuk és kiklopfoljuk úgy, hogy nagyjából fél centi vastagságú darabot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük. Az...

    • 3 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Baconös-parmezános muffin
    9

    Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd egy másik tálban, keverjük ki a nedves hozzávalókat. Ha készen vagyunk, vágjuk kockára a bacont,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Karácsonyi vegyes pulykatál
    23

    Legelőször a pulykamellfilét 3 egyenlő részre osztjuk. A fűszereket izlés szerint használjuk, nem tévedés, nincs benne só! Baconos rolád: A...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Rakott csirkés brokkoli
    7

    A brokkolit kifőzzük, a csirkét csíkokra vágjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, addig a bacon szeleteket kicsit megpirítjuk. A megmaradt zsiradékban...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Baconös csirkemáj
    32

    A csirkemájakat megtisztítjuk, sózzuk. Egy tálkában összekeverjük a majorannát a borssal, és megforgatjuk benne a csirkemájat. Ezután a...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Baconös csirkemáj
    7

    A csirkemájakat megtisztítjuk, sózzuk. Egy tálkában összekeverjük a majorannát a borssal, és megforgatjuk benne a csirkemájat. Ezután a...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >