bacon

Húsos szalonna, angolszalonna, az oldalassal együtt leválasztott vékony szalonna, amiből a csontokat kiszedik. Tészta és húsételekhez tökéletes alapanyag,mely táblás és szeletelt változatban is kapható.

  • Házi kenyér baconnel
    8

    Az élesztőt, beleteszem egy fél pohár (2 dl-es bögre) meleg vízbe (kell bele egy kávéskanál cukor és csipet liszt, jobban felfut tőle) és hagyom...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Penne carbonara kaprosan
    12

    A pennét sós vízben kifőzzük. A bacont kockára vágjuk és zsírjára pirítjuk, egy serpenyőben. Megszórjuk liszttel és felengedjük forró...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Hagymás tarja
    164

    A tarját felszeleteljük, az olajban elkeverjük a fűszereket, ebben megforgatjuk a hússzeleteket. Tepsibe rakjuk, tetejére hagymakarikákat teszünk....

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Füstölt sajtos csirkemell
    39

    A csirkemellfilét felcsíkoztam, fehér borssal fűszereztem, és készre sütöttem. Közben a tejszínt összekevertem a reszelt füstölt sajttal...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gombás tészta
    18

    A szalonnát kockára vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az újhagymát meghámozzuk, karikára vágjuk. Felforrósítjuk az olajat,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Édesköményleves, baconchips-szel
    0

    Olajon megdinsztelem a hagymákat, majd a torzsátlanított, összevágott édesköményt, végezetül hozzáadom a krumplit. Felöntöm alaplével, majd...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Chilis sütötök leves
    5

    A sütőtököt és az almát kockára vágjuk, a hagymát is apróra. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk, a sütőtököt és az almát,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Szalonnás gnocchi
    189

    A szalonnát serpenyőben kisütöttem és rádobtam az apróra vágott vöröshagymát. A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben, 1-2 perc...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Csirkecomb jóasszony módra
    11

    A csirkecombot sózzuk,fűszersóval bekenjük,tepsibe helyezzük .Olajat öntünk alá és egy kevés vizet. Alufóliával lefedjük.160 fokos sütőben...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >