alma

Az alma a rózsafélék családjába tartozó, vadon termő fajtája Európában őshonos gyümölcstermő fáink egyike. Felhasználásának számtalan módja létezik. Fogyasztható nyersen, kompótként, ivóléként, köretként húsokhoz, aszalva, rántva sütve, stb... A mindennapi táplálkozásba könnyedén beilleszthető. Jó tárolhatósága miatt szinte egész évben hozzá lehet jutni. Magas rost és vitamin tartalma folytán kiváló antioxidáns, vagyis semlegesíti a szervezetbe bejutó káros anyagokat. Mindenkinek azt tanácsolom, fogyasszon minden nap egy almát egészsége megőrzése érdekében. A nemesítések következtében nagyon sok fajtája van, melyek íze, színe, állaga lehet teljesen eltérő is.

  • Citromos gyümölcssaláta
    7

    Az epret és az almát vágjuk kockára, majd keverjük át citromlével és mézzel. A tejszínt verjük habbá, majd a felét rakjuk poharakba. Szórjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almás fahéjas muffin
    16

    A vajat, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot gépi habverővel összekeverem. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, valamint a többi...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Almás-fahéjas tejberizs
    2

    A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és háromszoros mennyiségű tejben a cukorral és a vaníliás cukorral puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Almás-fahéjas süti
    12

    Az egész tojásokat a cukorral, jó habosra keverjük. Az étolajat belecsorgatjuk, a szódabikarbónát a fahéjjal és liszttel elkeverve beleszitáljuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almabunda
    139

    Az almát meghámozzuk, almakiszúróval kiszúrjuk a közepét, majd ujjnyi vastagra szeleteljük. A tejből, lisztből, tojásokból,sóból sűrű palacsintatésztát...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >