alma

Az alma a rózsafélék családjába tartozó, vadon termő fajtája Európában őshonos gyümölcstermő fáink egyike. Felhasználásának számtalan módja létezik. Fogyasztható nyersen, kompótként, ivóléként, köretként húsokhoz, aszalva, rántva sütve, stb... A mindennapi táplálkozásba könnyedén beilleszthető. Jó tárolhatósága miatt szinte egész évben hozzá lehet jutni. Magas rost és vitamin tartalma folytán kiváló antioxidáns, vagyis semlegesíti a szervezetbe bejutó káros anyagokat. Mindenkinek azt tanácsolom, fogyasszon minden nap egy almát egészsége megőrzése érdekében. A nemesítések következtében nagyon sok fajtája van, melyek íze, színe, állaga lehet teljesen eltérő is.

  • Almás bögrés
    392

    A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalóval elkeverjük és tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csirkecomb almaszósszal
    3

    A megmosott és konyhai papírtörlővel megtörölgetett csirkecombokat a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, majd olajjal megkent tepsibe fektetjük....

    • 2 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Fahéjas gyümölcspüré
    7

    A gyümölcsöket meghámozzuk és a fűszerekkel együtt, párolóedénybe helyezzük. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, majd a fűszereket kivéve,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Almás céklasaláta
    3

    A céklát megfőzzük egy evőkanálnyi sóval,majd kihűtjük és meghámozzuk. A megfőtt,megtisztított céklákat kockákra vágjuk. Hidegen összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csirkemáj almával
    10

    A csirkemájat kevés zsiradékon megsütünk, borssal, majorannával fűszerezzük. Mielőtt kész, almadarabokat teszünk mellé, együtt sütjük pár...

    • 2 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Almás csirke szójamártással
    5

    A csirkét csíkokra vágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és lábasban, a fele vajon, fehéredésig sütjük. Ezután lefedjük és időnként megkeverve,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Almás csirke tejszínnel
    4

    Az almákat meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A csirkét vékony csíkokra vágjuk. Wokban, vagy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Almás darafelfújt
    7

    A tejet felforraljuk és beleszórjuk a búzadarát. Kevergetve, kis lángon addig főzzük, amíg az egész be nem sűrűsödik. Ezután lapos tányérra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Almás édesség
    11

    Az almát meghámozzuk, vastag karikákra vágjuk és kiszedjük a magházát. A felsorolt hozzávalókból, sűrű palacsinta tésztát keverünk. Olajat...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirkés-almás rakott krumpli
    1

    A mellfilét vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal, mustárral fűszerezzük, és forró vajon, pirosra sütjük. A burgonyákat meghámozzuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >