alma

Az alma a rózsafélék családjába tartozó, vadon termő fajtája Európában őshonos gyümölcstermő fáink egyike. Felhasználásának számtalan módja létezik. Fogyasztható nyersen, kompótként, ivóléként, köretként húsokhoz, aszalva, rántva sütve, stb... A mindennapi táplálkozásba könnyedén beilleszthető. Jó tárolhatósága miatt szinte egész évben hozzá lehet jutni. Magas rost és vitamin tartalma folytán kiváló antioxidáns, vagyis semlegesíti a szervezetbe bejutó káros anyagokat. Mindenkinek azt tanácsolom, fogyasszon minden nap egy almát egészsége megőrzése érdekében. A nemesítések következtében nagyon sok fajtája van, melyek íze, színe, állaga lehet teljesen eltérő is.

  • Almaleves pudinggal
    13

    A cukrot pár perc alatt karamellé pirítod, majd rádobod az almakockákat.Jöhet rá a víz,a fahéj és a szegfűszeg.10 perc alatt meg is puhul az...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almamártás
    6

    A hámozott almát kockára vágunk és vajon puhára pároljuk, liszttel meghintjük, feleresztjük 2 dl leveskockából készült lével. Citromlével,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Diós rakott tészta
    23

    A tésztát a szokásos módon megfőzzük. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgájához adunk, kb....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csibehúsos tésztasaláta
    10

    A tésztát megfőzzük, majd hidegre hűtjük. A hagymát olajon megfonnyasztjuk, a fokhagymát lereszelve hozzáadjuk. Rádobjuk az apróra vágott...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Gyümölcssaláta 3
    4

    A gyümölcsöket alaposan megmossuk és tetszés szerint felaprítjuk. Mézzel és frissen facsart citrom-, valamint narancslével átforgatjuk. Hidegen...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Almás sütemény dióval
    6

    A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd apránként hozzáöntjük az olajat. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, a csipet sót, a fahéjat...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almás sajtsaláta
    3

    Mossuk meg az almákat és vágjuk kicsi kockákra .Daraboljuk fel hasonlóan a kígyóuborkát.A megmosott,lecsepegtetett petrezselymet aprítsuk fel. A...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Almás lepény citromhéjjal
    4

    A tojásokat habosra felverjük a tejjel és az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztet. Megsózzuk és belekeverjük a fahéjat, valamint a szegfűszeget. Ezután...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Csirkecomb kókuszos almaraguval
    3

    A csirkét sózzuk,borsozzuk és tepsibe rakjuk ,meglocsoljuk olajjal és puhára pároljuk alufólia alatt. Az almát meghámozzuk ,kimagozzuk és kockára...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Cékla lekvár
    15

    A céklát meghámozzuk, kis kockára vágjuk és puhára pároljuk. Külön lábosban az almával is ugyanígy járunk el, ez utóbbi sokkal hamarabb...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >