alma

Az alma a rózsafélék családjába tartozó, vadon termő fajtája Európában őshonos gyümölcstermő fáink egyike. Felhasználásának számtalan módja létezik. Fogyasztható nyersen, kompótként, ivóléként, köretként húsokhoz, aszalva, rántva sütve, stb... A mindennapi táplálkozásba könnyedén beilleszthető. Jó tárolhatósága miatt szinte egész évben hozzá lehet jutni. Magas rost és vitamin tartalma folytán kiváló antioxidáns, vagyis semlegesíti a szervezetbe bejutó káros anyagokat. Mindenkinek azt tanácsolom, fogyasszon minden nap egy almát egészsége megőrzése érdekében. A nemesítések következtében nagyon sok fajtája van, melyek íze, színe, állaga lehet teljesen eltérő is.

  • Almás metélt
    5

    A mazsolát beáztatjuk. A tésztát félpuhára főzzük, és leszűrjük. Forró tejjel leöntjük, majd lassan elforraljuk a tejet. Amikor kihűlt,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Almás muffin szerecsendióval
    4

    A sütőt forróra (200 fok) bemelegítjük. A muffin formák alját, olajjal kikenjük. A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük. Külön...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Dán rakott hús
    15

    A karajszeletet enyhén sózd meg, forgasd meg fahéjban, és olajon pirítsd meg. A megmaradt (sós, fahéjas) olajhoz, add hozzá a tejszínt, 1 evőkanál...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Almás csirkemell
    13

    A vajon megfuttatjuk a kockára vágott csirkemellet és fűszerezzük. Hozzáadjuk a kockára vágott almát. Puhára pároljuk, fedő alatt. Tejszínnel...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Almás muffin
    2

    A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A lisztet egy tálban...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Almás muffin csokival
    2

    Az almát meghámozzuk, a húsát apróra vágjuk,meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A lisztet elkeverjük a sütőporral,majd a sóval,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Joghurtos gyümölcssaláta 2
    6

    A joghurtot kikeverjük a mézzel és citromlével. Hozzáadjuk a vaníliát és állni hagyjuk. A gyümölcsöket felaprítjuk, majd összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Céklaleves gombával
    6

    A zsiradékon megfuttatom a hagymát. Hozzárakom a felaprózott zöldségeket, és fedő alatt lassú tűzön 15 percig párolom. Felengedem kb. 1,5...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Céklás salátaöntet
    4

    A céklát, egy pyrex párolóedényben puhára pároljuk. Összekeverjük a majonézt, a tejfölt és a fűszereket. A borsot frissen őröljük bele. A...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Alma chips
    169

    Elkészítése: Az almát megmossuk és megszárítjuk, majd leheletvékony szeletekre felkarikázzuk. A karikákat egy papírral bélelt tálcán szétterítjük,...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >