alma

Az alma a rózsafélék családjába tartozó, vadon termő fajtája Európában őshonos gyümölcstermő fáink egyike. Felhasználásának számtalan módja létezik. Fogyasztható nyersen, kompótként, ivóléként, köretként húsokhoz, aszalva, rántva sütve, stb... A mindennapi táplálkozásba könnyedén beilleszthető. Jó tárolhatósága miatt szinte egész évben hozzá lehet jutni. Magas rost és vitamin tartalma folytán kiváló antioxidáns, vagyis semlegesíti a szervezetbe bejutó káros anyagokat. Mindenkinek azt tanácsolom, fogyasszon minden nap egy almát egészsége megőrzése érdekében. A nemesítések következtében nagyon sok fajtája van, melyek íze, színe, állaga lehet teljesen eltérő is.

  • Banános muffin
    10

    A nedves anyagokat összekeverjük és hozzáadjuk az apróra vágott gyümölcsöt. A száraz anyagokat szintén összekeverjük és a két keveréket...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Almás sajtsaláta (gyorsan)
    1

    A megtisztított almát vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A sajtot fél centi vastag csíkokra szeljük. Az almával, valamint...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Epres gyümölcsleves
    14

    Az epret, a kockázott almával, az édesítővel és a a hosszában szétvágott fél vaníliarúddal, vízben feltesszük a tűzre. Amikor éppen felforrt,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csokis sütemény
    8

    A csokit, vajat edényben, tűz felett felolvasztottam, majd belekevertem a kakaót is. Az egyben felvert tojásokba, belekevertem a cukrot, csipetke...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almás-mákos gombóc
    18

    Az almát meghámozzuk, magházát kivágva, apróra vágjuk. Összekeverjük a lágy vajjal, darával, tejjel, cukorral, tojásokkal, kevés sóval, annyi...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csokis, dán sütemény
    17

    150 g margarint, egy edényben elkezdünk felolvasztani, majd adunk hozzá 100 g kristálycukrot. Miután felolvadt a cukor is, 120 g étcsokoládét,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csokis sütemény
    15

    A vajat habverővel simára keverjük és lassanként hozzáadjuk a kétféle cukrot, a vaníliás cukrot, egyesével a tojásokat, majd a lisztet, kakaót,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almás kevert sütemény
    21

    A reszelt almához hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük az egészet. Az egészet beleöntjük a tepsibe amit előtte kizsíroztunk, liszteztünk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Almás kevert dióval
    8

    3 tojást, 30 dkg lisztet, fél csomag sütőport, 30 dkg reszelt almát, 30 dkg cukrot összekeverünk, zsírozott, lisztezett tepsibe sütjük, 5 percig...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Almás sütemény
    12

    5 dkg vajat 1 tojással, 30 dkg porcukorral kikeverünk, beleteszünk 30 dkg reszelt almát, 30 dkg lisztet, 1 sütőport, 1 dl tejet. Vajazott-lisztezett...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >