alma

Az alma a rózsafélék családjába tartozó, vadon termő fajtája Európában őshonos gyümölcstermő fáink egyike. Felhasználásának számtalan módja létezik. Fogyasztható nyersen, kompótként, ivóléként, köretként húsokhoz, aszalva, rántva sütve, stb... A mindennapi táplálkozásba könnyedén beilleszthető. Jó tárolhatósága miatt szinte egész évben hozzá lehet jutni. Magas rost és vitamin tartalma folytán kiváló antioxidáns, vagyis semlegesíti a szervezetbe bejutó káros anyagokat. Mindenkinek azt tanácsolom, fogyasszon minden nap egy almát egészsége megőrzése érdekében. A nemesítések következtében nagyon sok fajtája van, melyek íze, színe, állaga lehet teljesen eltérő is.

  • Almás pite citromosan
    118

    Összegyúrjuk lisztet ,a margarint,a tejfölt,a porcukrot és a két tojássárgáját, hagyjuk picit pihenni, és ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. Összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fahéjas-almás kocka
    12

    Az almát hámozzuk meg és reszeljük le finomra, vagy daráljuk meg. A lisztet, a fahéjjal és a sütőporral összekeverjük. A fehérjéket verjük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almás pite szerecsendióval
    40

    A tészta hozzávalóit összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Ezután hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Francia saláta
    28

    A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát, a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Almás pite tejfölösen
    25

    Az alapanyagokat jól összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük a hűtőben. Utána két részre osztjuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, fahéjjal...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Kókuszgolyó almával
    31

    Minden hozzávalót egy nagy tálban összekeverünk, és pár órát hűtőben pihentetjük, hogy a zabpehely megduzzadjon és megpuhuljon. Golyókat...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Almadzsem körtével
    7

    A meghámozott, kis cikkelyekre vágott almát ,cukrot és a citromhéjat, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg pépes lesz. Ekkor beleszeljük...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Almás püspökkenyér
    8

    A lereszelt almát összekeverjük a mazsolával, az előzőleg megpirított vágott dió felével, majd hozzáadjuk a sütőport, a tojást, a fahéjat,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almás rakott burgonya
    0

    A burgonyát héjában megfőzzük, a tojásokat sós vízben, 10 percig, azaz keményre főzzük és hideg vízbe merítve lehűtjük. A hagymákat apróra...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almás diós palacsinta
    8

    Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük. Összekeverjük a darált dióval. Hagyományos módon, palacsintát sütünk és feltekerjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >