alma

Az alma a rózsafélék családjába tartozó, vadon termő fajtája Európában őshonos gyümölcstermő fáink egyike. Felhasználásának számtalan módja létezik. Fogyasztható nyersen, kompótként, ivóléként, köretként húsokhoz, aszalva, rántva sütve, stb... A mindennapi táplálkozásba könnyedén beilleszthető. Jó tárolhatósága miatt szinte egész évben hozzá lehet jutni. Magas rost és vitamin tartalma folytán kiváló antioxidáns, vagyis semlegesíti a szervezetbe bejutó káros anyagokat. Mindenkinek azt tanácsolom, fogyasszon minden nap egy almát egészsége megőrzése érdekében. A nemesítések következtében nagyon sok fajtája van, melyek íze, színe, állaga lehet teljesen eltérő is.

  • Fahéjas almaturmix
    4

    Az almákat meghámozzuk, és kockára vágjuk. Alaposan leturmixoljuk egy turmixgépben, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan leturmixoljuk. Jéggel...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Hamis almás pite
    9

    Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük. Fahéjjal megszórjuk, és állni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá...

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Túrós-almás pite
    73

    Elkészítés: Lisztet mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük az összes hozzávalót, majd jól összegyúrjuk. Ha...

    • 10 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Almás zellerkrémleves
    9

    Megtisztítjuk a zöldségeket, a zellert, a krumplit és az almát, nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk. Utóbbit egy kevéske...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Majonézes céklasaláta
    9

    Az almát és a céklát hámozzuk meg. Vágjuk apró kockára, és külön-külön főzzük meg. Szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le. Közben...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Almás palacsinta fahéjasan
    12

    A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk, és robotgéppel alaposan kikeverjük, csomómentesre. Ha kész a tészta, az almákat hámozzuk meg, és magozzuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almakarikák palacsintabundában
    124

    A lisztből, a tejből, a tojásból, az ásványvízzel, csipetnyi sóval és 1 kávéskanál cukorral, sűrű palacsintatésztát kavarunk. A meghámozott...

    • 8 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almás-túrós turmix
    5

    Az almákat meghámozzuk, és a turmixgépbe rakjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan összeturmixoljuk. Jéggel töltött poharakba töltjük,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Almapüré üvegbe zárva
    23

    Az almákat vékonyan meghámozzuk, leöblítjük, majd lereszeljük. Lábosba téve, ráreszeljük az alaposan megmosott és megtörölt citrom héját....

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Házi almás muffin
    2

    Az almát megmossuk, és apró darabokra vágjuk. A lisztet, kakaót, a sütőport és a sót összekeverjük. Egy másik tálban elkeverjük a cukrot,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >