alma

Az alma a rózsafélék családjába tartozó, vadon termő fajtája Európában őshonos gyümölcstermő fáink egyike. Felhasználásának számtalan módja létezik. Fogyasztható nyersen, kompótként, ivóléként, köretként húsokhoz, aszalva, rántva sütve, stb... A mindennapi táplálkozásba könnyedén beilleszthető. Jó tárolhatósága miatt szinte egész évben hozzá lehet jutni. Magas rost és vitamin tartalma folytán kiváló antioxidáns, vagyis semlegesíti a szervezetbe bejutó káros anyagokat. Mindenkinek azt tanácsolom, fogyasszon minden nap egy almát egészsége megőrzése érdekében. A nemesítések következtében nagyon sok fajtája van, melyek íze, színe, állaga lehet teljesen eltérő is.

  • Almachips
    13

    Az almákat egyszerűen vékonyra szelem, egy uborkareszelő segítségével. Kevés porcukrot és őrölt fahéjat, egy porcukorszóróban összekeverek,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Almás, gyömbéres, kakaós, meggyes piskóta
    20

    A tojásokat üssük fel egy magas falú edénybe, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük fehéredésig. A gyömbérport, kakaóport és a két meghámozott,...

    • 8 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Túrós vitaminturmix
    6

    A narancsot és almát meghámozzuk, majd alaposan leturmixoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sűrű turmixot készítünk belőle. Jéggel...

    • 3 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Narancsos almalekvár
    5

    Az almákat hámozzuk meg, és vágjuk kockára. A narancsok héját távolítsuk el, és vágjuk össze, majd rakjuk bele abba az edénybe, amiben a...

    • 12 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Tarte tatin - Francia almatorta
    62

    A 10 dkg vajból, a 6 dkg cukorból, a lisztből és a tojásból, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd hűtőben, legalább egy órán keresztül...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Gyümölcsturmix
    3

    A gyümölcsöket és a lekvárt összeturmixoljuk, a citrom levét pedig, az összeturmixolás után adjuk hozzá. Tejszínhabbal tálaljuk.

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Narancsos almaital
    1

    A narancsokat facsarjuk le. A levét rakjuk a turmixgépbe, és adjuk hozzá a meghámozott almákat, valamint a többi hozzávalót. Turmixoljuk össze,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Almás csirke
    6

    A csirkemellek mindkét oldalát sózom, borsozom. Egy edényben, kevés olajon kicsit átpirítom, majd fedő alatt, saját levében kicsit megpárolom. Egy...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kókuszhabban sült alma
    18

    Mindenek előtt, egy hőálló tálat kivajazok. Az almákat félbevágom, a magházat kivájom, elrendezem őket a tálban, és egy-egy teáskanál...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almarózsa, ahogy én készítem
    9

    A leveles tésztát kinyújtjuk, gyúró tábla méretűre. Hosszában, 0.5 cm-es csíkokra vágjuk. Az almát negyedeljük, magházát kivágjuk. Legyaluljuk...

    • 5 személyre
    • 40 perc
    Részletek >