alma

Az alma a rózsafélék családjába tartozó, vadon termő fajtája Európában őshonos gyümölcstermő fáink egyike. Felhasználásának számtalan módja létezik. Fogyasztható nyersen, kompótként, ivóléként, köretként húsokhoz, aszalva, rántva sütve, stb... A mindennapi táplálkozásba könnyedén beilleszthető. Jó tárolhatósága miatt szinte egész évben hozzá lehet jutni. Magas rost és vitamin tartalma folytán kiváló antioxidáns, vagyis semlegesíti a szervezetbe bejutó káros anyagokat. Mindenkinek azt tanácsolom, fogyasszon minden nap egy almát egészsége megőrzése érdekében. A nemesítések következtében nagyon sok fajtája van, melyek íze, színe, állaga lehet teljesen eltérő is.

  • Téli vitaminsaláta
    16

    A tejfölt és joghurtot összekeverjük, ízesítjük. A savanyú káposztát kissé kiáztatjuk, összevágjuk. A többi hozzávalót is kis kockára...

    • 8 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almás napsugár kalácskák
    22

    Az élesztőt elmorzsoljuk a meleg, de nem forró tejben, megszórjuk 1 ek. cukorral, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Almás-fahéjas csirke
    93

    A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. Az almákat megmossuk, feldaraboljuk, és megszórjuk a fahéjjal. A hagymát és a szalonnát is feldaraboljuk....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Mákos-narancsos muffin
    15

    Egy tálban összekeverem a száraz anyagokat, a sütőport, cukrot, sót, lisztet, vaníliás cukrot és a mákot. Egy másik tálban, a tojásokat habosra...

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Joghurtos almasaláta pirított dióval
    14

    A mazsolát langyos tejbe áztatjuk. A diót durvára vágjuk, majd egy serpenyőben kissé átpirítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Házi Kubu
    10

    A hozzávalókat meghámozzuk, feldaraboljuk, beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk a citromok levét illetve a cukrot. Ezután annyi vízben puhára...

    • 8 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Túrós lepény almával
    21

    A lisztet összekeverem a sóval és sütőporral, majd elmorzsolom a margarinnal, végül hozzáadom a kristálycukrot, 2 tojás sárgáját, 1 pohár...

    • 12 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Tejszínes almaleves
    6

    Az almákat meghámozzuk, megmossuk, a magházat eltávolítjuk, és cikkekre vágjuk. Egy lábasban vizet melegítünk, beletesszük a cukrokat, a sót,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almachips
    13

    Az almákat egyszerűen vékonyra szelem, egy uborkareszelő segítségével. Kevés porcukrot és őrölt fahéjat, egy porcukorszóróban összekeverek,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Almás, gyömbéres, kakaós, meggyes piskóta
    20

    A tojásokat üssük fel egy magas falú edénybe, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük fehéredésig. A gyömbérport, kakaóport és a két meghámozott,...

    • 8 személyre
    • 40 perc
    Részletek >