alma

Az alma a rózsafélék családjába tartozó, vadon termő fajtája Európában őshonos gyümölcstermő fáink egyike. Felhasználásának számtalan módja létezik. Fogyasztható nyersen, kompótként, ivóléként, köretként húsokhoz, aszalva, rántva sütve, stb... A mindennapi táplálkozásba könnyedén beilleszthető. Jó tárolhatósága miatt szinte egész évben hozzá lehet jutni. Magas rost és vitamin tartalma folytán kiváló antioxidáns, vagyis semlegesíti a szervezetbe bejutó káros anyagokat. Mindenkinek azt tanácsolom, fogyasszon minden nap egy almát egészsége megőrzése érdekében. A nemesítések következtében nagyon sok fajtája van, melyek íze, színe, állaga lehet teljesen eltérő is.

  • Házi répatorta
    0

    A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (4-es fokozat). A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, vaníliás cukrot, margarint,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Pulykasült almamártással
    0

    A húst alaposan befűszerezzük, majd a hűtőben egy órát állni hagyjuk. A két kanál zsírt és a húst tepsibe tesszük,. 1,5-2 dl vizet öntünk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almaleves
    0

    Az almát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. 1 liter vizet felforralunk a cukorral....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almás csirkemell
    0

    A csirkemellet szeletekre vágjuk.Serpenyőben olajat melegítünk és belehelyezzük a szeletekre vágott csirkemellet.Megszórjuk sóval és ételízesítővel. Ha...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Grillezett halfilé almaraguval
    0

    A halat szeletekre vágjuk, majd bedörzsöljük citromhéjjal, sóval, borssal és fűszersóval. Kevés olajban hagyjuk állni, 30-40 percet. Az erdei...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Rétes leveles tésztából
    10

    A leveles tésztát kétfelé vágjuk, 2 milliméter vékonyra elnyújtjuk, és a közepére, hosszában elhelyezzük a tölteléket. Az egyik oldalán...

    • 8 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Amerikai almás palacsinta
    21

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, és belekeverjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sült kacsacomb 1
    8

    A kacsacombokat előkészítjük, és alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, és egy tepsibe szórjuk. Kevés...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Almatorta
    10

    A tésztához, a sütőporral összekavart liszthez (50 dkg) hozzáadjuk a cukrot (20 dkg), a vaníliás cukrot és a sütőport. Ezeket összekavarjuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almás-fahéjas és sima gofri
    5

    A tojásokat a kristálycukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint. Ezeket összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a sütőport és...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >