alma

Az alma a rózsafélék családjába tartozó, vadon termő fajtája Európában őshonos gyümölcstermő fáink egyike. Felhasználásának számtalan módja létezik. Fogyasztható nyersen, kompótként, ivóléként, köretként húsokhoz, aszalva, rántva sütve, stb... A mindennapi táplálkozásba könnyedén beilleszthető. Jó tárolhatósága miatt szinte egész évben hozzá lehet jutni. Magas rost és vitamin tartalma folytán kiváló antioxidáns, vagyis semlegesíti a szervezetbe bejutó káros anyagokat. Mindenkinek azt tanácsolom, fogyasszon minden nap egy almát egészsége megőrzése érdekében. A nemesítések következtében nagyon sok fajtája van, melyek íze, színe, állaga lehet teljesen eltérő is.

  • Almás táska
    0

    1dl vizet keverjük ki a sütőporral és forró serpenyőbe öntsük bele. Mehet hozzá a cukor, só, fahéj és a reszelt szerecsendió. Forraljuk össze,...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Édes gyümölcsök nyárson dióval és mentával
    0

    Édes gyümölcsök nyárson dióval és mentával

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gyümölcslé
    0

    A hozzávalókat vágjuk darabokra, és távolítsuk el a magokat, fás részeket. A feldarabolt gyümölcsöket, a gyömbért és a citromfű- levelet...

    • 1 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Nyári saláta fekete-erdei sonkával
    0

    Főzzük meg a tojásokat, majd tisztítás után vágjuk kisebb darabokra. Mossuk meg a zöldségeket és az almákat, és kockázzuk fel a sonkával...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sült libamáj
    9

    A májat szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk szőlőmagolajjal, bazsalikommal meghintjük, sózzuk és borsozzuk. Kis időre hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Almakrémleves sárgarépával
    0

    Az olajat felmelegítjük és belerakjuk a vajat. Habzásig hevítjük. Közben a sárgarépát felaprítjuk tetszőleges darabokra. Megpároljuk, majd...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa
    0

    A lisztet ,búzadarát , zabpelyhet összekeverem a vaniliás cukorral és egy csipet sóval . Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral , majd hozzáöntöm...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Mákos-almás palacsinta
    0

    A palacsinta hozzávalóit habverővel összekeverjük, majd fél órára hűtőbe tesszük. Ezután a palacsintasütőt vékonyan megolajozom, majd...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Borjútatár – A konyhafőnök második adásának receptje
    0

    Elkészítés: 1. A húst apró darabokra vágjuk. A mogyoróhagymát finomra aprítjuk. 2. Mindkettőt egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Vitaminsaláta
    1

    A salátát szórjuk egy nagy tálba. Az almát hámozzuk meg, vágjuk kockára, és adjuk hozzá a salátához. A sárgarépát tisztítsuk meg, vágjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >