Szezonja van

A tudatos vásárlás egyik alapköve az, hogy lehetőleg szezonális ételeket vegyünk. Ezt meglehetősen nehéz betartani télen, amikor bár terem néhány zöldségfajta, de közel sincs olyan választék, mint tavasszal. A zöldségek, gyümölcsök előnye az, hogy ízben, színben, állagban nagyon változatosak.Mi igyekszünk minden héten olyan menüt írni,melyben mindig szezonális alapanyagok szerepelnek.

  • 2017.

    20

    júl.

    csütörtök
    Őszibarackos-sajtos csirkemell
    292

    Előkészítés: A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, grillfűszerrel megszórjuk. Az őszibarack befőttet leszűrjük, a barackot cikkekre vágjuk....

    • Személy 4
    • 30 perc
  • 2017.

    21

    júl.

    péntek
    Kukoricás-tejszínes pulyka
    14

    A pulykamellet csíkokra vágjuk, és olajon megpirítjuk. Ha kifehéredett, akkor fűszerezzük, és megszórjuk liszttel. Felengedjük vízzel, és...

    • Személy 4
    • 45 perc
  • 2017.

    22

    júl.

    szombat
    Vegetáriánus cukkini fasírt
    16

    A cukkinikat megpucoljuk, kibelezzük, és nokedli szaggatón lereszeljük. Sózzuk meg, majd hagyjuk 10 percig, hogy kieressze a levét. 10 perc után...

    • Személy 4
    • 30 perc
  • 2017.

    23

    júl.

    vasárnap
    Túró fagylalt 2
    10

    A tejhez hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük benne a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk. Lehűtjük és belekeverjük az...

    • Személy 4
    • 15 perc
  • 2017.

    24

    júl.

    hétfő
    Hagymás, mustáros tarja
    0

    A tarját vágjuk ujjnyi szeletekre és klopfoljuk ki. A fokhagymát törjük össze és dörzsöljük be vele a hússzeleteket. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk,...

    • Személy 4
    • 90 perc
  • 2017.

    25

    júl.

    kedd
    Csicsókakrémleves
    3

    Vajon, vagy zsíron üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd beletesszük a a fokhagymát és a zöldséget. Picit pároljuk még együtt, vizet öntünk...

    • Személy 4
    • 50 perc
  • 2017.

    26

    júl.

    szerda
    Grillezett padlizsán 2
    8

    A padlizsánt felkarikázzuk és lesózzuk. Faszén parázson megsütjük. A vajat habzásig hevítjük és megszórjuk liszttel, majd felengedjük forró...

    • Személy 4
    • 30 perc