Szezonja van

A tudatos vásárlás egyik alapköve az, hogy lehetőleg szezonális ételeket vegyünk. Ezt meglehetősen nehéz betartani télen, amikor bár terem néhány zöldségfajta, de közel sincs olyan választék, mint tavasszal. A zöldségek, gyümölcsök előnye az, hogy ízben, színben, állagban nagyon változatosak.Mi igyekszünk minden héten olyan menüt írni,melyben mindig szezonális alapanyagok szerepelnek.

  • 2017.

    23

    márc.

    csütörtök
    Hagymás törtkrumpli a nagypapám receptje alapján
    18

    A krumplikat 180 fokon, héjastól megsütjük. Közben a hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Ha megsült a krumpli,...

    • Személy 2
    • 90 perc
  • 2017.

    24

    márc.

    péntek
    Rizs lecsóval és virslivel
    24

    A hagymát összevágom, olajon megfonnyasztom, beleteszem a kockára vágott paprikát és egy kicsit összepirítom. Közben megfőzöm a virslit (külön...

    • Személy 4
    • 45 perc
  • 2017.

    25

    márc.

    szombat
    Bográcsos marhapörkölt Kenderessy módra
    20

    A lábszárhúst egyforma nagyságú kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, és a zsírját külön edényben kisütjük. Leszűrjük, és a zsíron...

    • Személy 12
    • 160 perc
  • 2017.

    26

    márc.

    vasárnap
    Egybensült sertéscomb pecsenyelével
    6

    Zsirádékkal kikenem a tepsi alját. A húst megszórom sóval, jól beledörgölöm és a tepsibe helyezem. Darálok rá kevés borsot, majd egyenletesen...

    • Személy 8
    • 130 perc
  • 2017.

    27

    márc.

    hétfő
    Grillezett húspogácsa
    14

    A darált húsokat öntsük egy tálba, és alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymákat és fűszereket, majd alaposan keverjük...

    • Személy 6
    • 35 perc
  • 2017.

    28

    márc.

    kedd
    Útravaló szendvics
    0

    Oszlassuk el egy szelet kenyéren az avokádót, majd szeletekben tegyük rá a sajtot és a lazacot, és csöpögtessünk rá friss citromlevet. Tegyük...

    • Személy 1
    • 20 perc
  • 2017.

    29

    márc.

    szerda
    Házi hamburger salátával
    4

    1. A húst sóval, borssal, apróra vágott vagy reszelt hagymával összekeverjük. 8 db kb. 11-12 cm átmérőjű, 1 cm vastag pogácsákat formálunk...

    • Személy 4
    • 60 perc