Megosztás
Értékelés

Az utolsó pillanatok az ünnep előtt

0 értékelés
Értékeljen
Közeleg karácsony első napja, és ha jól osztottuk be az időnket és az energiánkat, akkor koncentrálhatunk egy kicsit magunkra is.

Testileg és lelkileg is készüljünk fel a szeretet ünnepére! A hosszú készülődés, a hetek óta tartó tervezgetés, az ajándékvásárlás, de legfőképpen a nagytakarítás és az otthonunk ünnepi köntösbe öltöztetése egészen biztosan sok energiánkat emésztette fel.

A szenteste előtti egy-két napon már lassítsunk a tempón, próbáljunk regenerálódni, próbáljunk meg kikapcsolódni, tartsunk egy kis szünetet a nagy rohanás közepette.

Legalább egy délutánt szánjuk teljes egészében magunkra. Ilyenkor érdemes felkeresni a fodrászunkat, kozmetikusunkat (jelentkezzünk be minél előbb, mert karácsony előtt kevés a szabad hely a szépségszalonokban!), sőt akár a régóta áhított, kedvenc ruhánkat is megvehetjük, amolyan előkarácsonyi ajándékként. Ennyit feltétlenül megengedhetünk magunknak! Így a párunknak még jobban fogunk tetszeni, a szeretteink még büszkébbek lesznek ránk!

Ha csak tehetjük, aludjuk ki magunkat, hogy kipihenten várhassuk a vendégeinket.

Szenteste előtti nap, lefekvés előtt csukjuk be a szemünket és gondoljuk át milyen lelkiismeretesen készültünk a nagy napra. Mennyi mindent feláldoztunk, mennyi energiát fektettünk bele abba, hogy meghitt és bensőséges, felejthetetlen és megható legyen az ünnep. De boldogan tettük, gondoljunk csak vissza gyermekkorunk karácsonyaira, hogy mennyire nagy öröm volt látni a csodaszép karácsonyfát, hogy micsoda élmény volt kibontani a díszes csomagolásból az ajándékokat.

Nosztalgiával vegyes várakozással térhetünk nyugovóra, mert tudjuk, mi is életre szóló élményt szerzünk majd minden szerettünknek.

Piknikre fel!

A tavasz ízei

Gyermek a konyhában

A sütemények remekei