Megosztás
Értékelés

Otthoni teendőink karácsony előtt

0 értékelés
Értékeljen
Közeleg a szeretet ünnepe, mindenki egyre nagyobb lázban ég, mi pedig - mint melegszívű házigazdák - gondoljuk át még egyszer milyen feladataink vannak otthon, mielőtt szeretteink betoppannak az ünnep alkalmával.

Ha az ajándékvásárláson már túl vagyunk, teremtsünk otthonunkban igazi karácsonyi hangulatot!

Mielőtt bármibe belefognánk, legcélszerűbb leülni egy kicsit és átgondolni, hogy mit szeretnénk, készítsünk pontos tervet a teendőinkről, és mindezt írjuk is le, nehogy valami fontos részlet kimaradjon. Sokszor banális apróságok miatt főhet a fejünk, és az utolsó pillanatban már nem biztos, hogy pótolni tudjuk az elmulasztott dolgokat.

A nagytakarítást és a lakás díszítését már bő egy héttel az ünnep előtt elkezdhetjük, így az utolsó napokon kényelmesen bevásárolhatunk azokból az élelmiszerekből, amiket frissen kell tálalnunk, és nem utolsósorban magunkkal is foglalkozhatunk, hiszen az ünnepi vacsorához ünnepi frizura, smink is jár.

De még mielőtt bejelentkeznénk a fodrászhoz, kozmetikushoz, és még szebbé varázsolnánk magunkat, néhány tippet adunk a dekorációhoz.

A legfontosabb, hogy nyugodt szívvel vonjunk be segítő kezeket is, ne akarjunk mindent egyedül csinálni. Ez fárasztó, és a gyerekek amúgy is szívesen segítenek a karácsonyi hangulat megteremtésében.

Ha a karácsonyi dekorációról beszélünk, akkor semmilyen díszítés nem túl sok, bátran használjuk a díszeket a lakás különböző pontjain. Ajtók, ablakok, asztalok, széktámlák, mind-mind ünnepélyessé varázsolhatóak. A bejárati ajtóra akaszthatunk adventi koszorút díszes tobozokkal, az ablakokra díszvilágítás kerülhet, az asztalokra pedig ne felejtsünk gyertyát rakni. Remek ötlet a lefelé fordított talpas pohár talprészére rakni a mécsest, míg a pohár belsejébe színes díszt vagy virágot helyezhetünk.

A legfőbb látványosság a csillogó karácsonyfa, ennek díszítését hagyhatjuk utoljára.

A hangulatos karácsonyi zenéről se feledkezzünk el, mert így már minden adott lesz a meghitt, bensőséges ünnephez, amelynek csúcspontjaként szeretteink boldogságtól csillogó szemekkel kereshetik meg a fa alatt a díszesen becsomagolt ajándékaikat.

Piknikre fel!

A tavasz ízei

Gyermek a konyhában

A sütemények remekei