Megosztás
Értékelés

Hol és mit? - 10 pompás gyereknapi meglepetés

0 értékelés
Értékeljen

Május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyermeknapot. Ebből az alkalomból a családok számos program közül választhatnak, ahol mindenki kikapcsolódik, a lurkók pedig remekül érzik magukat.

Gyermeknapon nemcsak a csemeték, de a szülők is kicsit fellélegeznek. Ha szerencsénk van, ezen a vasárnapon a nap is szebben süt, lehetőséget adva számos szórakoztató, nevettető, vidám szabadtéri programra.

Minden településen, városban készülnek gyermeknap alkalmából rendezvényekkel, programokkal – lehet, hogy csak néhánnyal, de az is, hogy választani is alig tud közülük az ember. A nap alkalmából sok helyen kedvezményt is adnak. Célszerű a gyermeket magát megkérdezni, mi érdekelné leginkább. Ajándék helyett ilyenkor inkább közös családi programot szervezzünk, melyre mindenki jó szívvel emlékezhet…Sőt, még messze sem kell feltétlenül menni ahhoz, hogy emlékezetessé tegyük a napot.

Lehet, hogy már azzal csodássá tesszük számukra, hogy aznap kivételesen semmilyen kötelezettségük nincsen! De lássuk, mely programok a legnépszerűbbek – és ésszerűbbek – gyermeknapon!

- Szervezzünk otthon szalonnasütést, piknikezést a kertben vagy egy közeli, szabadtéri helyen, finom szendvicsekkel, süteményekkel.

- Készítsük el a lurkó kedvenc ételét vagy süteményét – ő maga is segíthet a szülőnek a sütés-főzésben. Ha nem vagyunk süteménykészítésben bajnokok, akkor akár a kedvenc cukrászdába is vezethet az utunk valami nyalánkságért.

- Gyermekünket megörvendeztethetjük egy házi gyerekzsúrral, melyre meghívjuk a barátait. Tervezzük meg, milyen játékokat játszhatnak, így egyszerűbben le lehet kötni őket és nem válik unalmassá a parti. Díszítsük fel lufikkal a lakást, a kertet.

- A legjobb gyermeknapi programok között kétségtelenül a lista elején szerepel az állatkerti látogatás. Igaz, hogy ilyenkor több család gondolja így és sokan lehetnek a helyszínen, de a lurkók imádják nézni – és simogatni – az állatokat, nehezen telnek be az élménnyel!

- Vidámparkot átmenetileg is fel szoktak állítani számos helyszínen, a kisebb településekről sem hiányozhat. Kinek ne lennének kellemes emlékei arról, hogy részt vehetett a célbadobásban, felülhetett a körhintára, dodzsemezhetett a testvérével, szüleivel vagy kis pajtásaival?

- A helyi kiserdőben mindig szerveznek szórakoztató gyerekprogramokat a gyermeknap alkalmából, ahol az íjazástól kezdve a lovaglásig számos dolgot ki lehet próbálni. A lurkók együtt játszhatnak, focizhatnak, vetélkedőkön vehetnek részt, ami már önmagában kellemes élmény.

- A legkisebb helyeken is felállítanak ugrálóvárat, rendeznek arcfestést, állatsimogatást a gyerekeknek – ezeken a programokon vétek nem részt venni!

- Vigyük el a gyermeket moziba. Biztos van olyan rajzfilm, animációs film, amit szívesen megnézne, vagy üljünk be egy gyermekeknek szóló színdarabra, bábelőadásra együtt.

- Menjünk el a lurkóval kedvenc előadójának előadására (ha ez megoldható).

- Ha ajándékozni szeretnénk, a gyerekeket akár saját kis ágyással is meglephetjük a kertben. Persze, csak ha eddig is érdeklődőnek mutatkoztak a kerti munkákkal kapcsolatban. Ültessük be az ágyást együtt olyan növényekkel, amelyek hamar nőnek és gondozzuk közöse őket – igazi sikerélmény lesz a gyermeknek!

- Elmehetünk a lurkókkal csónakázásra vagy hajókázásra. Ha van helyben tó vagy folyó, ezek a programok ilyenkor kedvezményesen vagy a városi bérlettel is igénybe vehetőek.

- Vegyünk részt csemeténkkel kézműves foglalkozáson, interaktív játékban vagy családi versenyeken más szülőkkel és gyerekekkel együtt. Általában semmibe sem kerül, mégis remek emlék maradhat!

A lényeg gyermeknapon is a szeretet és a figyelem!

Piknikre fel!

A tavasz ízei

Gyermek a konyhában

A sütemények remekei