Megosztás
Értékelés

Szeretjük a kézműves fagyit? Május 8-án féláron kóstolhatjuk!

0 értékelés
Értékeljen

Kevés dolog dob fel bennünket jobban a meleg időben, mint egy kellemes, hűs fagylalt! Különösen, ha az íze is különleges, ahogyan a magyar kézműves fagylalté. Május 8-án tartjuk a napját.

Nem marad el ebben az évben sem a Magyar kézműves fagylalt napja. Idén május 8-án kóstolhatjuk egy napon át féláron az ízletes, hűs édesség remekeket a Fagyi napja programban résztvevő fagyizókban.

A nap célja a magyar kézműves fagylalt, a fagylaltozás népszerűsítése. Mivel egy átlagos gombóc fagyi ára napjainkban 200 forint körüli és valljuk be, erre nem mindenki hajlandó pénzt szánni, a féláras fogyasztással most azok is belekóstolhatnak a mennyei kézműves fagylaltok ízébe, akik korábban nem szívesen tették meg.

A Fagyi napjának célja továbbá, hogy a résztvevő cégek környezetükben megtalálható kórházat, intézményt vagy csoportot támogassanak – néhány gombóc hűs fagyival megajándékozva a hátrányosabb helyzetben levőket.

2015-ben immár harmadszor rendezik meg a Magyar kézműves fagylalt napját. Az abban résztvevő fagyizók matricával lesznek ellátva, hogy mindenki számára látható legyen, hol kapni kedvezményesen a fagyit.

Ahhoz, hogy akár a mi kedvenc fagyizónk is csatlakozhasson a Fagyi napja programhoz, csupán buzdítanunk kell a jelentkezésre. Így ahol eddig otthonosan mozogtunk és a kínálatot is betéve ismerjük, most féláron élvezhetjük a legfinomabb gombócokat!

2014-ben csaknem 230 fagylaltozó csatlakozott a kezdeményezéshez és kínálta termékeit féláron a Magyar kézműves fagylalt napján, Budapesten és vidéken egyaránt.

A fagylaltok készítése régi, kifejezetten hagyományos módon történik, ám emellett a kézműves fagyizóktól az alapanyagok újszerű megközelítése sem áll távol. Természetes ízvilágot és egyedi gasztronómiai élményt kínálnak.

Idén is válogathatunk a legnépszerűbb ízek, a legnagyszerűbb és különlegesebb ízkombinációk közül – és persze nemcsak a Magyar kézműves fagylalt napján!

Piknikre fel!

A tavasz ízei

Gyermek a konyhában

A sütemények remekei