Megosztás
Értékelés

Hogyan lesz tökéletes a piskótánk?

0 értékelés
Értékeljen
Szeretjük a piskótát? Akkor bizonyára vágyunk egy igazi, minden szempontból tökéletes változatra. Olyanra, amit biztosan nem rontunk el, ha éppen vendégek érkeznének…!

Nagyon sok finom sütemény készül piskótával – ez tagadhatatlan! Így aztán nem csoda, hogy egy jó háziasszony a tökéletes piskóta receptjét mindenképpen tudni akarja!

Ha bemegyünk egy cukrászdába, rögtön megállapíthatjuk, melyikben finomabb és melyikben kevésbé egy-egy piskótás sütemény. Sok esetben a piskótán van a hangsúly, hiszen az adja az édesség alapját. Tehát, hogyan készíthetjük el a tökéletes piskótát?

Ami kell hozzá: legegyszerűbb, ha 6 evőkanál liszttel, ugyanennyi tojással és 6 evőkanál cukorral készítjük el. Egy csomag vaníliás cukor is mehet bele.

 

Előszöris válasszuk szét a tojásokat két különálló tálkába. A fehérjéket keverjük össze, akár kézi erővel, akár mixergéppel. A sárgáját is össze fogjuk keverni, de a cukor mennyiség felével, illetve a vaníliás cukorral. Amikor a fehérje kellően megkeményedik, a cukor másik részét is beleszórhatjuk. Keverjük, keményítsük tovább az állagát.

Ha ezzel készen vagyunk, lassan adjuk hozzá a sárgáját a fehérjekeverékhez. Talán jobban járunk, ha kézzel keverjük, de ha a konyhai robotgépet választjuk, érdemes a legalacsonyabb fokozatra állítani.

Az elkészült keverékhez a piskóta teljessé tétele érdekében a lisztet is hozzáadjuk. Mivel 6 evőkanálnyi liszt van, ahogy beleszórunk egy kanálnyi adagot, mindig kavarjuk meg egy kicsit a keveréket.

Készen is volnánk szinte, már csak egy dolog van hátra: a sütés előkészítése. A tepsit kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral. Beletöltjük a piskótatésztát, eligazgatjuk.

 

Ezután a sütőt 160 fokra kapcsoljuk, és elkezdjük a sütést. Fontos, hogy az első tíz percben sose nyissuk ki a sütőt, mert különben rontunk az eredményen!

Egyszerűen ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e a piskóta. Csupán bele kell szúrni egy fapálcikát és megnézni, ragad-e még rá a tészta. Ha nem, akkor tökéletesen átsült. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni és készen áll a felhasználásra!

Piknikre fel!

A tavasz ízei

Gyermek a konyhában

A sütemények remekei