Megosztás
Értékelés

Mibe csomagoljunk a gyerkőcnek?

0 értékelés
Értékeljen
Amikor gyermekünknek összeállítjuk a tízóraiját, amit az iskolába visz, sokszor az utolsó pillanatban jut csak eszünkbe, hogy "jó-jó, kitaláltam, hogy mi legyen a tízórai, de mibe csomagoljam?" És ilyenkor kezdetét veszi a nagy kapkodás, és a végén - legegyszerűbb megoldásként - belecsomagolunk mindent egy alufóliába, aztán mindezeket egy szatyorba.

De ha már nagy gonddal és odafigyeléssel elkészítettük a csemetéink ennivalóját, legyen az szendvics, gyümölcs vagy egyéb rágcsálnivaló, akkor legyünk a csomagolásnál is egy kicsit előrelátóbbak és praktikusabbak.
Szerezzünk be különböző színű és méretű uzsonnás dobozokat, írjunk össze legalább 5-6 ételt, amit gyermekünk szívesen fogyaszt, és - akárcsak az iskolai órarendben a tantárgyak - itt is minden héten ugyanazokon a napokon mindig ugyanaz a finomság szerepeljen.


Az osztott dobozok különösen hasznosak, hiszen ezekbe egyszerre többféle ételt is belerakhatunk. Nemcsak egy szendvics fér bele, de keksz vagy gyümölcs, sőt akár még egy kisebb üdítő is.
Amennyiben gyermekünk a szendvicseket részesíti előnyben, akkor kiváló megoldás a szendvicstartó doboz, mely az alufóliával és a szalvétával ellentétben remekül megvédi a szendvicset az összenyomódástól.
Ha még kreatívabbak szeretnénk lenni, akkor készítsünk saját magunk uzsonnás zacskót, amit varrhatunk textilből. Ám ha igazán célszerűek vagyunk, akkor a legjobb anyag a viaszosvászon, mert így az vízálló is lesz. A kis táskákra varrjunk fület, illetve tegyünk rá tépőzárat vagy cipzárt.


A kulacs is nélkülözhetetlen kellék, amelyben ásványvíz, tea vagy gyümölcslé olthatja csemetéink szomját, és amelynek fontos tulajdonsága, hogy jól zárható legyen.
Végül, de nem utolsósorban: ne felejtsünk el szalvétát is berakni (hiszen rövidek a tanórák közti szünetek, alig van idő kimenni kezet mosni), illetve - ha az adott napi tízóraihoz szükséges - műanyag evőeszközt is csomagolni.

Piknikre fel!

A tavasz ízei

Gyermek a konyhában

A sütemények remekei