Megosztás
Értékelés

Grillezési bakik - Mit rontunk el mindig?

0 értékelés
Értékeljen
Elérkezett a tavasz, egyre többen kapunk kedvet egy kis szabadtéri sütögetéshez. A grillezés remek dolog, de figyeljünk oda az apróbb részletekre is, nehogy felsüljünk a végén családtagjaink, barátaink előtt.


Most néhány gyakori grillezési hibára szeretnénk felhívni kedves olvasóink figyelmét.
Haladjunk szépen időrendi sorrendben:
 - először is szerezzük be a grillezéshez használt eszközöket. Lehetőleg jó minőségű felszerelést használjunk, legyünk körültekintőek, mert számtalan kisebb-nagyobb baleset történik mindenféle fura tákolmányok miatt;
 - minden használatkor alaposan tisztítsuk meg a grillrácsot! Nagyon fontos a higiénia, nehogy gyomorrontás keserítse a grillpartit követő éjszakánkat;
 - ne öngyújtóval (inkább hosszú gyufával) próbáljuk meggyújtani a faszenet, és különösen kerüljük a nem erre a célra való gyúlékony anyagok használatát. A már égő faszénre ne öntsünk folyadékot;
 - sütés előtt olajozzuk be a grillrácsot, így nem fog odaragadni a hús. Mindezt megtehetjük egy többszörösen összehajtogatott konyhai papírtörlővel, amit előtte olajba mártunk;
 - ne süssünk a lángoló tűzön, mert az így sütött hús rendkívül egészségtelen, hanem várjuk meg, amíg fehér parázs lesz;
 - ne felejtsük, hogy a sütő tűzforró, legyünk óvatosak a környékén, használjunk sütőkesztyűt, különben csúnyán megégethetjük a kezünket;
 - időközönként forgassuk meg a húst, ne várjuk meg, míg a felfelé néző oldala megsül magától. Így ugyanis az alja hamar szenes lehet, ami egészségtelen;
 - ne úgy ellenőrizzük, hogy megsült-e a hús, hogy megszurkáljuk, ugyanis ilyenkor lecsöpög a finom hússzaft. Inkább óvatos nyomkodással próbáljuk megállapítani: ha túl puha, akkor még nyers, ha egyenletes a felülete, akkor közepesen sült,  ha viszont kemény, akkor már teljesen átsült.

Piknikre fel!

A tavasz ízei

Gyermek a konyhában

A sütemények remekei