Megosztás
Értékelés

Kezdődik a jégkorong VB - drukkoljunk együtt!

0 értékelés
Értékeljen
Tavaly április - a krakkói fantasztikus feljutás - óta minden magyar sportbarát türelmetlenül várja május 6-át, a férfi jégkorong-világbajnokság nyitónapját. A magyar válogatott egy felejthetetlen menetelés után - története során másodszor - feljutott a világelitbe, hogy megmérkőzhessen a világ legjobbjai ellen, és hogy megpróbálja kiharcolni a bent maradást.


A magyar csapat népszerűsége az elmúlt években töretlenül ível felfelé
, kortól, nemtől függetlenül százezrek szimpátiáját nyerték el a fiúk. A hazai válogatott mérkőzéseken rendre zsúfolt lelátók előtt korcsolyázhatnak a jégre hokisaink, minden meccset igazi sportünneppé varázsolva. Tőlünk jóval fejlettebb hokikultúrával rendelkező országok (svédek, finnek, csehek) csodálkozással vegyes irigységgel nyilatkoztak a magyar szurkolótáborról, amelynek - nyugodtan kijelenthetjük - nincsen párja a világon.

Igen ám, de ez a világbajnokság nem magyar földön, hanem a cseppet sem közeli Szentpéterváron és Moszkvában kerül megrendezésre. Szerencsére szép számmal akadnak rajongók, akik elutaznak Oroszországba, és a helyszínen szorítanak a mieinknek, de a drukkerhad nagyobbik része televízión tudja majd követni az eseményeket.

Szurkolni viszont társaságban a legjobb, szervezzünk hát közös meccsnézést!

Akár a családdal, akár barátokkal nézzük a világbajnokságot, teremtsünk igazi meccshangulatot!

Készüljünk fel előre a közös drukkolásra, ne feledkezzünk el az üdítőről (felnőtteknek a sörről), rágcsálnivalóról, készítsünk miniszendvicseket, hidegtálat.

A szurkolás okozta stresszt szinte lehetetlen kivédeni, de ki akar egy magyar válogatott meccset egyhangú közönnyel nézni? A túlzott izgalmakat tompíthatjuk olajos magvakkal, amelyek nemcsak ízletesek, de rendkívül egészségesek is.

A pisztácia A- és E-vitamint tartalmaz, és vérnyomáscsökkentő hatása is közismert, a mandula fehérjében és rostban is gazdag, és az éhségérzetet is csillapítja, míg a dió csökkenti a koleszterinszintet.

Ha azonban az édeset szeretjük inkább, nagyszerű választás az aszalt gyümölcs, amely megőrzi az eredeti gyümölcs aromáját, valamint vitamin- és ásványi anyag tartalmának nagy részét.

Amikor pedig már mindenki elfoglalta a helyét kezében kedvenc rágcsálnivalójával, máris kezdődhet az összecsapás, szólhat a HAJRÁ MAGYAROK!

Piknikre fel!

A tavasz ízei

Gyermek a konyhában

A sütemények remekei