Megosztás
Értékelés

Egy felejthetetlen anyák napja

0 értékelés
Értékeljen
Az édesanyák egész életükben - születésünk pillanatától - elhalmoznak minket kedvességgel, szeretettel, jó szóval és nem utolsósorban sok-sok finomsággal. Anyák napján köszönetet mondunk az édesanyáknak, de idén tegyük még különlegesebbé számukra ezt a csodálatos tavaszi napot!


Az édesanyák ünneplése már az ókori Görögországban is megszokott volt, és aztán szép lassan szerte a világon elterjedt. Hivatalosan először 1914-ben, az Egyesült Államokban tartottak anyák napját, innen terjedt át kontinensünkre is. Magyarországon először 1925-ben, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt kezdeményezésére tartották meg, a már hagyományos Mária-tisztelettel karöltve. Néhány év múlva miniszteri rendelet alapján már az iskolákban is hivatalos anyák napi ünnepségeket tartottak.

Hazánkban az édesanyákat minden évben május első vasárnapján ünnepeljük meg, idén ez éppen egy másik ünnepnapra, május elsejére esik.

Természetesen nem elég csupán egyszer egy esztendőben megköszönni nekik mind azt a jót, amit értünk tesznek, tettek, de ezen a napon essen még több fény rájuk...rájuk, édesanyákra, akik amúgy is egész évben ragyognak, de május első vasárnapján hagy érezzék úgy, hogy most mindennél fényesebben tündökölnek.

Mi, a gyermekek, mit is tehetünk ezért?
Például ne csak a sablon "veszek egy virágot" stílusban köszöntsük őket, hanem tegyünk egy kicsit többet az átlagosnál. Nagy örömet fogunk okozni például azzal, ha a kedvenc ételüket vagy valami különleges finomságot készítünk nekik.

Érdemes már előre úgy alakítani a vasárnapunkat, hogy abban az édesanyánk szerepeljen az első helyen, és tervezzük meg előre, hogy hol és miként vendégeljük meg őt. Akik jártasabbak a konyhaművészetben, azok készítsék el maguk az ínycsiklandozó falatokat, de ha kevésbé megy a sütés-főzés, akkor egy hangulatos étterem is kiváló helyszín egy felejthetetlen anyák napi köszöntésre.

Gyermekéveinktől kezdve megszoktuk, hogy május első vasárnapján felköszöntjük édesanyánkat. Legyünk akár lázadó tinédzserek vagy mi magunk is gondoskodó szülők, sosem feledhetjük, hogy ki az a csodálatos lelki társ, akinek a legdrágábbat köszönhetjük: az életünket és a végtelen szeretetüket, amivel önzetlenül elhalmoznak.

Piknikre fel!

A tavasz ízei

Gyermek a konyhában

A sütemények remekei