Megosztás
Értékelés

Tavaszi fáradtság - mit tehetünk ellene?

0 értékelés
Értékeljen
Márciust írunk, magunk mögött tudhatjuk a leghidegebb évszakot. Egyre gyakrabban és hívogatóbban kukucskál be a napfény az ablakunkon jobbnál-jobb szabadtéri programokra csábítva. Ilyenkor azonban sokunk ellensége, a gyakran emlegetett tavaszi fáradtság lehet úrrá rajtunk, De vajon mit tehetünk ellene?

Szervezetünk felfrissítése, egészségünk megőrzése érdekében végezzünk tisztitókúrát, vágjunk bele egy néhány napos méregtelenítő kúrába. Sokan, sokféle módszerre esküsznek, mi most egy rövidebb, éhezésmentes módszert ajánlunk kedves olvasóink figyelmébe.

A kúra lényege, hogy öt nap alatt, koplalás nélkül is megtisztíthatjuk a szervezetünket. Minden egyes nap figyeljünk arra, hogy elegendő mennyiségű (2-3 liter) folyadékot - lehetőség szerint ásványvízet - fogyasszunk.

Reggelire alma és cékla, egy kevés citromlével - ezen ne változtassunk, mind az öt nap ez legyen az első étkezésünk.
Az
első napon délben fogyasszunk salátát öntet nélkül, este pedig szárított gyümölcsöt, búzakorpát natúr joghurttal.


Második nap párolt zöldség legyen a menü, joghurtos öntettel. Este pár szem aszalt szilvát együnk.
A harmadik napon délben spenót paradicsommal, egy kis dióval, este túró joghurttal, almával.
A negyedik nap turmixoljunk össze karalábét, zellert, répát és joghurtot, este pedig banánt és joghurtot fogyasszunk.
Az utolsó napra kitisztul a szervezetünk, ekkor ebédre együnk barnarizst kecskesajttal, este pedig igyunk zöld teát.Az étkezésünk mellett ajánlatos még egy dologra odafigyelnünk: remek kiegészítése a tisztítókúrának a váltózuhany, mely során a meleg vízzel kezdjük a tusolást, és a hideggel fejezzük be, ami remekül segíti a vérkeringést.

Ha van rá lehetőségünk, szaunázzunk is, ami hozzájárul a méreganyagok eltávolításához.

Ha sikeresen végigcsináltuk az öt napos kúrát, szervezetünk frissebb lesz, érezhetően jobb lesz a közérzetünk, és nem utolsósorban biztosak lehetünk benne, hogy sokat tettünk az egészségünkért.

Piknikre fel!

A tavasz ízei

Gyermek a konyhában

A sütemények remekei