Megosztás
Értékelés

Amit a nőnapról tudni érdemes

0 értékelés
Értékeljen
Néhány napon belül itt a nemzetközi nőnap, most elsősorban férfi olvasóinknak ajánlanánk figyelmébe néhány hasznos dolgot. 
Ami biztos, a fiúk, férfiak nagy szeretettel köszöntik minden év március 8-án a lányokat, asszonyokat, ezzel is megköszönve a gondoskodást, odaadást, figyelmet, amit a hölgyektől kapnak...de vajon ismerjük-e az ünnep eredetét?

Az első március 8-ához kapcsoható esemény 1857-ben történt, amikor textilipari nődolgozók tüntetést szerveztek New York utcáin. Később Oroszországban is ezen a napon volt hasonló megmozdulás, míg végül 1917-ben ennek emlékére ezt a napot jelölték ki nemzetközi nőnapnak, amelyet szerte a világon ekkor ünneplünk.

Nőnapra nagyon kedves ajándékötlet egy szál (csokor) virág, amely igazi öröm a hölgyeknek. Azonban a virágok színeinek jelentésük is van, melyeket nem mindenki ismerhet, most néhány sorban megpróbálunk segíteni az uraknak.

Fehér: tisztaság, ártatlanság
Rózsaszín: szerelem
Vörös: szerelem, szabadság
Sárga: hamisság, irigység
Zöld: remény, létezés
Sötétkék: hűség
Lila: barátság
Fekete: komolyság, bánat.

Nemcsak a színekkel, a virágfajtákkal is lehet üzenni. Nézzünk is néhány példát:

Sárga rózsa: a barátság jelképe
Vörös rózsa: a szerelem és a szenvedély megtestesítője
Nefelejcs: ami a nevében is van "Sose felejts el!"
Szegfű: a legmélyebb barátság szimbóluma
Gyöngyvirág: az őszinte szeretet jelképe
Orchidea: a műveltség nagyrabecsülése
Tulipán: a lángoló érzelmeket mutatja
Százszorszép: a viszonzott szerelem jelképe

Amit még fontos tudni, tíz szál alatt páratlan számú legyen a virág.

Remek ötlet a virág, de ha egy hölgy igazán közel áll a szívünkhöz, adjuk meg a módját a virág átadásának, a nőnapi köszöntésnek! Egy meghitt vacsora mellett sokkal ünnepibb a hangulat. Ha jártasak vagyunk a konyhaművészetben, bátran készítsük el hölgyvendégünk (legyen az akár a szerelmünk, akár az édesanyánk vagy egy közeli barát) kedvenc ételét.

Egy hölgy számára fontos a dekoráció, a környezet, az étkezés előtt pakoljuk el a főzés után megmaradt rendetlenséget, tiszta terítéket tegyünk fel, ahol az a bizonyos virág fő helyre, az asztal közepére kerülhet.

Kimondva, kimondatlanul minden hölgynek jól esnek azok az apró figyelmességek, ajándékok, amiket az uraktól március 8-án kapnak. Ilyenkor nem a lenyűgözésen van a hangsúly, nem az a fontos, hogy minél drágább csillogó-villogó ajándékokkal halmozzuk el a hölgyeket, sokkal fontosabb a figyelmesség, a szándék, hogy tudassuk hölgy ismerőseinkkel, rokonainkkal, barátainkkal, és nem utolsósorban szerelmünkkel, hogy mennyire fontosak, és milyen csodálatos, hogy ez a sok tündér itt él közöttünk. De természetesen nem csak ezen az egy napon kell elhalmozni őket figyelemmel…. :)

Piknikre fel!

A tavasz ízei

Gyermek a konyhában

A sütemények remekei