Megosztás
Értékelés

Ehető ajándékok és díszek – mit csomagoljunk karácsonyra?

0 értékelés
Értékeljen
A kérdés prózainak tűnik, hiszen mindenki megoldja valahogyan az ajándékok becsomagolását – egy mutatós papírral, szalaggal, üdvözlőkártyával. Ám vannak trükkösebb változatok is!

Vannak, akik kevesebb időt és energiát szánnak a karácsonyi ajándékok bepakolására, díszítésére, mások pedig igazi alkotásokat készítenek csomagolás gyanánt – így aztán némelyik annyira gyönyörű, hogy szinte fájdalom összetépni!

Milyen hát a tökéletes csomagolás karácsonyra? Valójában rajtunk múlik, hogy nekünk mi tetszik, mit tartunk megfelelőnek.

Manapság nem ritkák a különleges ajándékok, ahogyan az sem, hogy ehető díszek dekorálják a csomagolást. Kreatívan belekombinálhatjuk a szaloncukrot, a diót, a szárított narancs-, alma- vagy citromkarikát, a mézeskalács figurát, a különféle ízesítésű karácsonyi kekszeket. Vagy rejthetjük a gyermeknek szánt ajándékot a mézeskalács házikóba is!De ha már ehető díszítés, akkor lássunk néhány ehető ajándék ötletet is! Nemcsak gyönyörűek, de finomak is – lehet az akár a nagyi régen várt sütije is, amit évente csak 1-2 alkalommal készít! Nagy örömet okozhatunk a saját készítésű meglepetésekkel – hiszen tudjuk, hogy ezek a legszemélyesebb ajándékok! Ilyen lehet a házilag készített, ropogós müzli vagy müzliszelet, a mézes granola mutatós papírcsomagolásban, egy szép textilszalaggal megkötve.
 
Ilyenek a különféle édességek is, különösen az aprósütemények, melyeket egy csinos díszdobozban ízletes ajándékként adhatunk át.

Milyen süteményekből válhatnak ideális gasztro ajándékok? A lista elég hosszú, így mindenki kedvére válogathat belőle, szerettei ízlésének megfelelően!

Készíthetünk karácsonyi kekszeket - mandulásat, csokisat, kókuszosat, gyömbéreset vagy akár kókuszos keksz-szalámit. Csinálhatunk csokoládé darabokat; pralinét; diós vagy kókuszos golyókat; aszalt gyümölcsös, teás vagy sherry-s gyümölcskenyeret; aszalt gyümölcs lekvárt; szaloncukrot; karácsonyi brownie-t; csoki korongokat pisztáciával; csokis rudacskákat; trüffelt marcipánnal; fondant díszeket; mézeskalács muffint vagy stollen muffint; cukrozott mandulát, kandírozott gyömbért, grillázst vagy akár forralt bor szirupot is kínálhatunk karácsonyra, saját készítésű ajándékként. Az ügyes háziasszonyok tartós, sós finomságokat is ajándékozhatnak karácsonyra: üvegbe zárt májkrémet, házi készítésű olajos szardíniát, pestót többféle változatban, tapenade-t, ízesítőket (fűszerkeverékeket) változatos fűszerekből.

Az ötletek tárháza széles, csupán azt érdemes tudnunk hozzá, ki mit szeret és fogyasztana szívesen.

Mi az, amire régóta vágyik, de „ezer éve” nem készítettünk otthon? Azokban a családokban, ahol sokkal inkább a családi összejövetelen van a hangsúly és nem az ajándékozáson, ezekkel a nagy örömet okozó apróságokkal igazi meglepetést szerzünk! No és a cél az lenne, hogy valóban a szereteten, az összegyűlés legyen a lényeg…

Mellé a karácsonyi estét kísérheti az - akár fűszerrel megbolondított - forró csoki!

Piknikre fel!

A tavasz ízei

Gyermek a konyhában

A sütemények remekei