Klasszikus kedvenceink

A tejföl az aludttej „föle” azaz a tetején található zsíros részből készül.

Érvényes: 21.10 - 6.7.2016

Krémes finomság


Egy liter kiváló minőségű tejből fél–egy deciliter tejföl készíthető. A tej fölének eltávolítása után visszamaradt aludttej sem vész kárba: felmelegítik, majd szűrik és túrót készítenek belőle. A tejfölt nagy előszeretettel használja a hazai gasztronómia, hiszen jellegzetes ízével és állagával még finomabbá, krémesebbé tehetőek magyarosan elkészített ételeink. A paprikás csirke, a töltött káposzta
és a paradicsomos húsgombóc sem lenne igazi tejföl nélkül, de egy hétköznapi főzelék is lágyabb lesz tőle. 

Lecsó, ahogy a franciák szeretik

A lecsó az egyik olyan ételünk, melynek elkészítését szinte mindenki máshogy ismeri, abban viszont mindenki egyetért, hogy nincs tökéletes lecsó paradicsom, paprika és hagyma nélkül. Kóstolta már franciásan?
Hozzávalók:
1 padlizsán
1 cukkini
3 tv-paprika
3 paradicsom
1 közepes vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
pár levél friss bazsalikom
1 kávéskanálnyi kakukkfű
só, frissen őrölt bors, olaj

Elkészítés: Tisztítsa meg és darabolja fel a zöldségeket. Kevés olajon párolja meg a hagymát, tegye félre, majd egyenként pirítsa meg a többi zöldséget is sóval, borssal ízesítve. Ha minden zöldség megpirult kissé, vajazzon ki egy tűzálló tálat, tegye bele a zöldségeket, szórja meg a fűszerekkel, és keverje jól át az egészet. Süsse 160 fokon 25 percig.