Húsok változatosan

Mi a titka  a több mint százéves múlttal büszkélkedő Pick téliszaláminak és Rákóczi szaláminak?

Érvényes: 21.10 - 8.6.2016

A Pick szalámik titka

Az ez idő alatt felhalmozott szakmai tapasztalat és az alapító, Pick Márk által feltalált és azóta is titokban őrzött egyedi receptúra biztosan sokat nyom a latban, de a szalámimester szakértő felügyelete és a gondosan válogatott, szárított bükkfából gyújtott tűzön történő füstölés sem maradhat ki a sorból. A szalámik jól ismert, harmonikus ízéhez meglepő módon sokat tesz hozzá a kérgüket borító, hungarikumként jegyzett hófehér nemespenész, többek között ennek köszönhető, hogy összetéveszthetetlen ízvilágú és megjelenésű szalámik kerülnek a boltokba.

A tökéletes töltött hús

A sült hús sok család kedvence, de egy idő után bizony unalmassá válhat. A változatosság kedvéért próbáljuk ki másképp! A tarja és a dagadó kiváló alapja a töltött húsoknak vagy a finom göngyölegeknek, de ha nincs idő a töltelék elkészítésére, egy finom kolbász is feldobhatja sült húsos ételünket.

Kolbásszal töltött karaj
Hozzávalók (4 személyre):
• 1 kg sertéskaraj (csont nélkül)
• magyaros grill kolbász
• 2 vöröshagyma
• só, bors
• kakukkfű, rozmaring
• étolaj
Elkészítés:
A karajt alaposan mossuk meg, majd a szúrjuk fel, és tegyük bele a kolbászt.  Az így töltött húst sózzuk és borsozzuk, majd 1 órára tegyük hűtőbe.
A húst helyezzük olajjal kikent tepsibe, tegyük köré a hagymát,
fűszerezzük rozmaringgal és kakukkfűvel. Alufóliával lefedve, egy kis
vízzel felöntve, előmelegített sütőben süssük 1,5-2 órán keresztül
(180 Celsius-fok). Tálalás előtt vágjuk szeletekre.