Házi kovászos uborka

A házi készítésű kovászos uborka a nyári szezon örök kedvence. A receptje nem túl bonyolult, csupán csak uborka, só, víz, kapor, torma, fokhagyma, kovászos kenyér és egy nagy befőttes üveg kell hozzá.

Érvényes: 21.10 - 15.7.2016

Elkészítése:
Mossuk meg az uborkákat, vágjuk le a végeit, majd vágjuk fel hosszában két oldalról a végéig, de úgy, hogy egy darabban maradjon.
Tegyünk az alaposan megtisztított üveg aljára kaprot, tormát és egy gerezd fokhagymát. Majd hosszában, szorosan rakjuk bele az uborkákat.
Adjunk hozzá literenként 40-50 mg sót, öntsünk rá vizet, hogy elfedje az uborkákat, és a tetejére helyezzünk nedves kovászos kenyeret.
Tegyünk az üveg szájára alufóliát, és tegyük 3-4 napra egy naposabb helyre.
3-4 nap elteltével a víz zavaros lesz, ekkor megkóstolhatjuk, és ha ízlik, kidobhatjuk a kenyeret a tetejéről, és el is készült az ízletes házi kovászos uborkánk.
Jó étvágyat hozzá!