Visszatérés a munka világába! Támogatott szülők

A gyermekvállalás öröme mellett szülőként érdemes pontosan tisztában lennünk mikor, milyen támogatást, családi kedvezményt vehetünk igénybe.

Lássuk a családtámogatási rendszert, viszont mindenképpen tájékozódjunk a Magyar Államkincstárnál és a Társadalom Biztosítónál, ők részletesebb információkat adnak, valamint a NAV ügyfélszolgálatán.

Alanyi jogon járó juttatások          

Mindenkinek jár a Családi Pótlék és az Anyasági Támogatás, a Gyes, annak, akinek nem volt biztosítási jogviszonya, tehát nem rendelkezett jövedelemmel, nem volt regisztrált munkakereső, vagy a Gyed után megigényli. Fontos, hogy igényeljük, és ezt a vér szerinti szülő és házastárs, amennyiben az a gyermekkel él is megigényelheti, élettárs viszont nem… Ezekhez a következő dokumentációk szükségesek: születési anyakönyvi kivonat, lakcím-, TAJ- kártya. Ezeket automatikusan postázzák az anya lakcímére. Az igénylőlapokat lehet kérni a  MÁK-nál illetve a netről letölthetők. Igénylés helye: MÁK, az igénylést két hónapon belül be kell adni (a kelengyepénz esetében ez 180 nap). Bármilyen változást 15 napon belül kell jelezni.

Családi pótlék

Ez a háztartásban élő gyermek 20. életévéig jár, amíg tanulmányokat folytat, havonta 3-ig utalja a MÁK (Magyar Államkincstár). Lássuk, mit enged meg a szociális hálónk! Egy gyermek után 12.200 Ft. (egyedülálló esetén 13.700); kettő gyermek után 13.300 Ft/ gyermek (egyedülálló esetén 14.800/gyermek); három és több gyermek után 16.000 Ft/gyermek (egyedülálló esetén 17.000 Ft/gyermek); tartósan beteg gyermek után 23.300 Ft (egyedülálló esetén 25.900 Ft) támogatás jár.  Fontos tudni, hogy egyedülállónak számít az az igénylő is, akinek házastársa vagy felsőfokú oktatásban vesz részt, első diplomáját szerzi és nincs egyéb jövedelme (maximum a minimálbér), vagy ha rokkant, és csak a minimális öregkori nyugdíjat kapja.

Anyasági támogatás, vagyis kelengyepénz

Ez egy egyszeri támogatás az anya részére. Összege a mindenkori minimális öregségi nyugdíj 225%-a: 64.150 Ft. Ikrek esetén gyermekenként ennek 300%-a/gyermek, az igénylés után 8 napon belül utalják feltétele, hogy az anya négyszer (koraszülés esetén egyszer) megjelenjen terhesgondozáson (magán orvosi rendelőben tett látogatás ebbe nem számít bele), de ha öt hónapnál többet volt külföldön, akkor e nélkül is jár a támogatás, de természetesen bizonyítani kell. A támogatáshoz szükséges igazolást a 36. héten kérjük el a terhesgondozáson, és a gyermekünk megszületését követő 8 napon belül igényeljük!

Gyermekgondozási segély

A GYES összege a mindenkori öregségi nyugdíj minimuma, fix összegű (havonta nettó 25 650 forint), ikrek esetén ez 200%, (születéskor az adott hó naptári napjaira jár), a gyermek 3 éves koráig és ikrek esetén a tanköteles koruk évének végéig kapjuk, tartósan beteg gyermek esetén 10 éves korig van biztosítva ez a támogatás. Feltétel, hogy a gyermeknek a szülő háztartásában kell élnie és a gyermek 1 éves kora után lehet mellette dolgozni, de legfeljebb hetente csak 30 órában, otthon végzett munka esetén korlátlan órában, a nyugdíjjárulékot, ami 10 százalék, természetesen levonják és így szolgálati időnek számít.

Terhességi Gyermekágyi Segély, vagyis Szülési Szabadság

Akkor lehet igénybe venni, ha az igénylést megelőző két éven belül minimum 365 nap biztosítási jogviszonya volt a szülőnek, tehát bejelentett munkája, és az igénylés napján is biztosított jogviszonyban kell lenni. Egy évnél hosszabb felsőfokú tanulmány számít ugyan, de ehhez kell még 185 nap biztosított jogviszony. Ha TGyS alatt szűnik meg a munkánk, attól még Gyed-re jogosult az anya. Ezeket a támogatásokat 6 hónapra visszamenőleg lehet igénybe venni. Az előző évi jövedelemből számítják ki az összegét, amelybe a jutalom is beleszámít. Összesen 168  napig jár, összege a jövedelem 70%-a, adóelőleget vonnak belőle, és  szolgálati időnek számít, kizárólag az anya jogosult rá, és az igénylés időpontjában a biztosítási jogviszonynak meg kell lennie leghamarabb a szülés várható időpontja előtti 28. naptól igényelhető, de legkésőbb a  szülés napján meg kell kezdeni. Természetesen többször igénybe vehető a TGyS.

Gyermekgondozási díj

Ennek az összege a megelőző 180 napi jövedelem átlagának a 70%-a, de maximum nettó 101 528 forint. Erre mindkét szülő jogosult, de az apa csak a gyermek születését követően, a hatodik hónap után veheti igénybe.

Családi adókedvezmény

Az adókedvezménnyel 2013-ban is az adóalapot lehet csökkenteni, így lehet mérsékelni a befizetendő személyi jövedelemadót. A családi kedvezmény jár a magzat után is, a várandósság időszakát beleértve, a fogantatásának 91. napjától megszületéséig, erről az igazolást a terhesgondozóban kell kérni.

Vissza a munka világába!

Korábban jellemző volt, hogy azokat a nőket nem fogadták szívesen a munkaerő piacon, akiknek 2-3 éves gyermekük volt, az utóbbi évek munkáltatói adókedvezményei viszont mindenképpen arra buzdítják a munkáltatókat, hogy alkalmazzanak kismamákat. Akár a régi, akár új munkahelyre megyünk dolgozni a munkáltatónk a szociális hozzájárulási adóból leírhatja, ennek a kedvezménynek a mértéke 27%, amely azon munkavállalók esetén érvényesíthető, akik korábban a fent említett anyasági támogatásokban részesültek, de legfeljebb bruttó 100 ezer forintos jövedelemig. Ez azt jelenti, hogy érvényesíthető ugyan a kedvezmény ennél magasabb bér esetén is, de a munkabér 100 ezer forint feletti részére már a teljes közterhet kell fizetni. Részmunkaidős foglalkoztatásnál a munkáltatót a 100 ezer forintnak a részmunkaidő és a teljes munkaidő arányában csökkentett része után illeti meg a kedvezmény. Egyéb feltétele nincs, hogy igénybe lehessen venni ezt az adókedvezményt, viszont nem vonható össze a START- Plusz kedvezménnyel. Bár ez a kedvezmény, nincs közvetlenül pozitív hatással a családi kasszánkra, de biztosabban és tartósabban segíti az elhelyezkedést, a visszatérést a munka világába.

Ez a kicsit szárazabb, tény- és adatszerű írás, talán segít abban, hogy valósághűbben és pontosabban tervezhessük a családi költségvetést a gyermek megérkezése után.

Nehéz eligazodni a bürokratikus útvesztőben, ezért összefoglaljuk, hogy 2013-ban milyen családi- és adókedvezményekre jogosultak a szülők valamint a munkáltató milyen kedvezményeket vehet igénybe, kisgyermekes szülő foglalkoztatottsága esetén!
Szerző: trapphenci

Kapcsolódó cikkek