Végre itt a tavasz!

A hosszú tél után végre beköszöntött a várva várt tavasz. Elő a biciklikkel, görkorival, gyerünk ki a szabadba!

Úgy tűnik, végre magunk mögött hagyhatjuk a zimankót, a télikabát, a bundacsizma is elkezdheti végre „nyári” álmát. Márciusban Európa nagy részén több fokkal hidegebb volt az átlagosnál, sőt a Kárpát-medence térségében és Kelet-Európában is 6-10 fokkal volt hidegebb az elvárhatónál.  De ne csüggedjünk!  A hosszú, hideg tél után végre enyhülés kezdődött, lassan már a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékletű idő valószínű. A hosszú, hideg, téli hónapokban szánkózásra csupán néhány lehetőségünk akadt, ellenben számos korcsolyapálya kínálta magát, hogy elsajátítsuk a csúszós sportág rejtelmeit. De mára a korcsolypályák bezártak, a jégcsapok elolvadtak, a jégvirágok is eltűntek a fagyos ablakokról…

Húsvét után akadt néhány napunk, hogy felkészüljünk a tavaszra! Elültettük kedvenc fűszernövényeinket, zöldségeinket, talán még egy-két muskátlinak is maradt hely. Egy-egy esős napunk is volt rá, hogy kis táblákat készítsünk hurkapálcával, azokon jelezve a zöldségünk nevét, locsolási igényét, le is rajzolhatjuk a gyermekkel, hogyan fog kinézni a felnőtt növény.

Most, hogy a lakásban már felkészültünk a jó időre, nincs több halogatás, irány ki a szabadba! Az elmúlt hétvégén kipattantak a rügyek a fákon, friss, tavaszi illattal telt meg a levegő, ellepték a parkokat a jó időre oly régóta vágyó családok, baráti társaságok, fiatalok és idősebbek.

Rajta! Vegyük elő a biciklit, labdát, görkorcsolyát, tollasütőket, edzőcipőt és mozgassuk meg fáradt tagjainkat, mutassuk meg gyermekeinknek, kinek vannak a legsportosabb szülei! Ahol több gyermeknek van alkalma közösen játszani, indulhat is a számháború! Élvezzük a jó időt, szabaduljunk meg a téli náthás szezon utolsó bacijától és a napsugarak melegével feltöltődve, újult erővel, vágjunk neki a tavasz kihívásainak!

Szerző: Gorsi

Kapcsolódó cikkek