Megszületett Katalin és Vilmos kisfia

A tegnapi napot igazi örömünnepként élték meg a britek. Katalin reggeli kórházba szállítását követően tömegek várták feszült izgalommal az események alakulását. Felkészülve a hatalmas ünneplésre, melyet a kis trónörökös tiszteletére rendeztek Londonban.
A feszült várokozás végén új csatornán, egy közösségi oldalon is bejelentették a Royal baby megszületését, nem csak a hagyományos dísztáblán a Buckingham Palota előtt; a kisfiú 3,8 kg és a híradások szerint anyukájával együtt jól vannak.

A világ a születés hivatalos bejelentéséig nem tudhatta, hogy fiú vagy leány gyermeke fog-e születni a hercegi párnak. A talányoknak azonban még nincs vége, hiszen a gyermek neve jelenleg még mindig nem tudható. A baba II. Erzsébet harmadik dédunokája és Cambridge hercege lett.
A hír hallatán igazi királyi ünnepléssorozat kezdődött. A 135 méteres London Eye piros – fehér – kék színbe öltözött, és a Tower Híd is kékben pompázott. Közel tizenöt ezres tömeg gyűlt össze a Buckingham Palota előtt spontán ünneplésre. Az örömünnep ma is folytatódik, hiszen 41 ágyúlövés üdvözli a gyermeket ma a londoni Hyde Parkban, és 62 a Tower erődje mellett.
Mint ahogy azt már tegnap is megírtuk, a királyi kisfiú harmadik lett a brit trónöröklési listán, bár őt most legkevésbé ez érdekli, inkább édesanyja és édesapja rajongó és védelmező szeretetére koncentrál. A pár közleményében úgy nyilatkozott, hogy ennél boldogabbak nem lehetnének.
Sok boldogságot és kiváló egészséget kívánunk a királyi családnak!

A britek már hetek, sőt hónapok óta várva várt gyermeke tegnap délután látta meg a napvilágot a londoni St. Mary’s kórházban, ahol édesapja Vilmos herceg és nagybátyja Harry herceg is született.

Kapcsolódó cikkek