Karriertervezés kismamáknak

Tényleg le kell mondani róla?A munka és magánélet egyensúlya mai felgyorsult világunkban az egyik legjobban előtérbe került kérdése, melynek gyökerei a 70-es évek Nyugat-Európájára nyúlik vissza, amikor a nők munkaerő-piaci aránya hirtelen ugrásszerűen megnőtt.

Ezzel együtt pedig törvényszerűen megváltozott a hagyományos családszerkezet is. A nő már nem csak a családi tűzhely őrzője, a férfi pedig a család egyedüli fenntartója. A szerepek, az elvárások és az igények is alapvető változáson estek át. Egy nő lehet család mellett is sikeres vezető, elismert szakember, ugyanakkor az apák körében (akár felelős beosztásban is) egyre inkább tendencia, hogy nagyobb részt vállalnak a gyermeknevelésből.

Amikor egy pár családalapítás előtt áll azt is át kell gondolniuk, hogy hogyan fogják megosztani a gyerekkel járó teendőket, kinek milyen szerepe lesz, és mennyit vállal át a családi feladatokból. A nő karrierje, szakmai fejlődése szempontjából is nagyon fontos a tudatosság. Íme öt tanács, hogy már a terhesség előtti időszakban sikeresen készítse elő a gyermekvállalás utáni visszatérését.

Ossza meg munkáltatójával gyermekvállalási terveit!

Az ön szempontjából is fontos, hogy ne érje őket váratlanul, legyen idejük felkészülni az átmeneti helyettesítésére. A terhesség idején már nincs garancia semmire, nem ön fogja eldönteni, hogy meddig lesz képes dolgozni, és mikor kell leállnia, a legjobb ha alaposan előkészít mindent. Ez a megbízható tudatosság biztosan pozitív fogadtatásban fog részesülni.

Tervezze meg, hogy a baba mellett töltött idő alatt, hogyan tud naprakész maradni szakmájában!

Járjon utána, hogy kismamaként milyen lehetőségei vannak, hogy szinten tartsa vagy fejlessze tudását. Szakmai napokon, rövid tanfolyamokon egy esetleg régóta vágyott továbbképzésen való részvételével egyértelműen ki tudja nyilvánítani elkötelezettségét.

Ajánlja fel, otthon is elvégezhető feladatok átvállalását!

Vannak olyan munkáltatók, akik tudatosan vonják be így kismama munkavállalóikat, annak érdekében, hogy ne essenek ki a gyakorlatból.  Természetesen ez a kismama számára is nagyon jó lehetőség, hiszen két szoptatás vagy pelenkázás között élhet egy kis felnőtt életet, érezheti, hogy számítanak rá, fontos a munkája. Ez mindenképpen pozitív hatással van az édesanya önbizalmára is.

Ápolja szakmai kapcsolatait!

Néhány telefon vagy e-mail megírása nem megterhelő és óriási segítség lesz a visszatéréskor, hogy nem kell mindent elölről kezdeni.

Mindig korrekten és időben tájékoztassa munkáltatóját az önt érintő változásokról! Mikortól számíthat újra önre? Hogyan tervezi a napközbeni gyermekfelügyelet ellátását? Milyen megoldásai vannak, mit szeretne betegség, óvodaszünet esetén? Vannak-e kérései a visszatérést követő időszakra, mit tud cserébe felajánlani?

A nő már nem csak a családi tűzhely őrzője, a férfi pedig a család egyedüli fenntartója. A szerepek, az elvárások és az igények is alapvető változáson estek át.
Szerző: Rácz Anikó

Kapcsolódó cikkek