Felhőtlen gyermekkort minden gyereknek

 Kuponos Adománygyűjtés 2015. május 4-től június 14-ig. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2015 májusában újra meghirdeti „Felhőtlen gyermekkor” adománygyűjtő akcióját. Ennek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a Segélyszervezet által működtetett családok átmeneti otthonaiban zajló munkára, melynek köszönhetően évente több száz nehéz sorsú gyermek tapasztalhatja meg a biztonságos otthon élményét, és kaphat esélyt egy boldogabb gyermekkorra.

A Segélyszervezet országos akciójához, május 4. és június 14. között ezúttal is stratégiai partnerként csatlakozik a Tesco. Az áruházlánc kasszáinál kapható kuponok megvásárlásával bárki hozzájárulhat a gyermekek tanulásához, nyári táboroztatásához és körülményeik javulásához.

A tavalyi kuponos adománygyűjtés során a vásárlók 56 701 750 forintot gyűjtöttek össze. Ezt az összeget a Tesco megduplázta, melynek köszönhetően összesen 113 403 500 forinttal segítettük a kampány célkitűzéseinek megvalósulását. Ennek eredményeként, az átmeneti otthonokban zajló munka egész éves támogatásán túl 2014-ben közel ötven bent lakó gyermek nyaralhatott gondtalanul egy-egy hétig Balatongyörökön. A strandolás melletti színes programok között múzeumlátogatás, népművészeti programok, kirándulások, önismereti játékok szerepeltek.

A családok átmeneti otthonai ritkán kerülnek reflektorfénybe, pedig pótolhatatlanul fontos terepei a szegénység elleni küzdelemnek. Ezek az intézmények az elmúlt évtizedekben számtalan család számára az egyetlen esélyt nyújtották az együtt maradásra és újrakezdésre. Az Ökumenikus Segélyszervezet ezekben a folyamatosan teltházzal működő, egyenként 40 fős otthonokban nemcsak menedéket nyújt a krízisbe került családoknak, de minden segítséget megad ahhoz is, hogy minél hamarabb újra saját lábukra álljanak. Az otthonok mindennapi munkájában fontos szempont, hogy a gyermekek minél kevésbé szenvedjék meg a családot sújtó válsághelyzetet.” (Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, 2014.)

Szerző:

Kapcsolódó cikkek