Babakencék

A bőség zavara fogadja az anyukákat a babaápolási termékek ügyében is. Persze létezik egy alapfelszerelés, amit mindenképpen érdemes használni, de tényleg minél több mindent rá kell kenni a kicsikre?

A káosz gyakran átláthatatlan. Olyan hihetetlen mennyiségű babaápolási márka és termék kínálkozik. De biztos jót tesz a picinek, ha ennyi természetellenes anyagot juttatunk a szervezetébe? A legtöbb termék a legjobbakat írja magáról, azt hangsúlyozva, hogy kizárólag természetes alapanyagokkal dolgozik. Ennek ellenére a legtöbb szülő kételkedve tekint a roskadozó polcokra, és veti bele magát az összetevők tanulmányozásába.

Ha ezt megunják, két út állhat előttük: vagy minden flancolást mellőzve kizárólag a védőnők és az orvosok által javasolt gyógyszertári termékeket használják. Ez különösen az első hónapokban fontos. Vagy pedig az egyre inkább divatos természetes kozmetikumokhoz nyúlunk, amiket akár saját kezűleg is elkészíthetünk.

A babaolajak gyakran kőolajszármazékokat használnak alapul és a mesterséges illatuk is zavaró lehet a kicsiknek. Ezeknek a termékeknek jó alternatívája lehet a kókuszolaj, amit különböző illóolajokkal és vitaminokkal könnyen fel tudunk dobni házilag. Egy egyszerű receptet most meg is osztunk Önökkel:

Hozzávalók:

-           1 csésze barackmag olaj (ezt akár olívaolajjal is helyettesíthetjük, csak a minőségre kell figyelni.)

-           2 teáskanál körömvirág

-           2 teáskanál kamillavirág

Elkészítés:

A leghatékonyabb módszer az olaj elkészítésére 6-8 hetet is igénybe vehet, de megéri a várakozás, hiszen nemcsak a kisbabák bőrének fog jót tenni a végeredmény, a felnőttek is szívesen használják, és az ekcémát is hatékonyan gyógyítja. Az elkészítéshez tegyük a virágokat egy jól zárható befőttesüvegbe, öntsük nyakon az alapolajjal és tegyük egy sötét, hideg helyre. Naponta egyszer, kétszer rázzuk össze. Hat, nyolc hét múlva egy világos narancssárga színű olajt kapunk, amit bátran használhatunk, mivel mindenféle káros összetevőtől mentes.

Milyen alternatívák közül válogassanak azok a szülők, akik félnek a mesterséges anyagok használatától? Babaápolás természetesen.
Szerző: Geda Zsófia

Kapcsolódó cikkek