Az otthon melege

Miután megtudja a család az örömhírt, hogy kisbaba érkezik hamarosan az életükbe a világ 180 fokos fordulatot vesz. A napi rohanást felváltja a tervezgetés és a rendezkedés. 5 tipp, hogy a babaszoba melegebb, otthonosabb hatású legyen.

A 9 hónap alatt a legfontosabb és legtöbb munkát igénylő tevékenység a babaszoba megálmodása és kialakítása.  Sokat számít egy saját kis zug, ahol a színek, illatok összhangjában nemcsak a baba, hanem az anya is otthonosan érzi magát. Lenyűgöző érzés lesz mikor összeáll a babaszoba! Legyen a szoba olyan hely, ahova mindig jó belépni.

  1. Megnyugtató, meleg színek. A legtöbben a baba érkezése előtt kifestik a lakás egészét vagy annak egy részét, de a babaszobát mindenképp kialakítja az érkező csöppség számára. Általában lágy, hűvös pasztellszínekre festik a babaszobákat, hogy megnyugtató, barátságos és ne vibráló színvilág vegye körül a nyugalmat igénylő újszülöttet.
  2. Meleg, puha szőnyeg. A szőnyegek kiválasztásánál próbáljunk természetes alapanyagú szőnyegeket kiválasztani, mivel a szintetikus szálakból állók sok olyan port bocsátanak a szoba levegőjébe, amely ártalmas lehet az egészségre. Fontos, hogy természetes anyagokkal rendezzük be a baba szobáját. Kerüljük a műszálas szöveteket, műanyagokat, mert ezek nemcsak rossz közérzetet okoznak, hanem elektrosztatikus feltöltődésük veszélyeztetheti az egészségünket. A természetes anyagok melegebb hatást kölcsönöznek a szobának.
  3. Kényelmes, klasszikus fotel. A gyermeknek megnyugtató, otthonos és főleg biztonságos környezetet kell kialakítani, de nem elhanyagolható szempont az anyuka kényelme sem. Egy kényelmes fotel elhelyezése a babaszobában, közel a kiságyhoz megadja azt a szükséges kényelmi pluszt, ami pl. a szoptatás, etetés intim pillanataihoz feltétlenül szükséges, s sugározza az meghitt otthon melegét.
  4. Érdemes napfényfogót akasztani a szoba ablakába: ezek a sokoldalúra csiszolt üvegkristályok befogják a fényt, és színes sugarakban szórják szét az egész szobában.
  5. Intim, otthonos világítás. A babaszoba kellemes varázsát növeli ha, sókristálylámpát helyezünk el a szoba valamelyik részén, ami megnyugtató éjszakai világítást teremt. Barátságos rózsaszín-narancs fénye van, és a lámpa által kibocsátott negatív ionok semlegesítik a szoba elektromos berendezéseiből kiszabadult pozitív ionokat
Sokat számít egy saját kis zug, ahol a színek, illatok összhangjában nemcsak a baba, hanem az anya is otthonosan érzi magát.
Szerző: Kőpataki Krisztina

Kapcsolódó cikkek