5 ajándékötlet babáknak

A baba és a mama örömére is

Ahol nemrég kisbaba született a családban vagy a szűkebb-tágabb baráti körben bizony felmerül a kérdés, hogy mi is lenne a megfelelő ajándék a számára karácsonykor. Azok, akiknek már van saját gyermekük könnyebb helyzetben vannak, de sokszor még így is nagy fejtörést okoz a választás. Teljes tanácstalanság esetén nyugodtan kérdezze meg a kismamát vagy a kispapát, hogy mire van szükségük. Elképzelhető, hogy három évre elegendő újszülött pelenka van már tartalékban, viszont időközben felmerült néhány, még hiányzó dolog. Ezért könnyen lehet, hogy még örülni is fognak ennek a figyelmességnek.

Amennyiben mégis úgy dönt, hogy egyedül vág neki a feladatnak néhány szempontot érdemes szem előtt tartani.

-          Járjon egy lépéssel előrébb! Nem baj, ha kicsit előrébb gondolkozik és két-három mérettel nagyobb ruhácskát vagy pelenkát választ, így biztosan tudják majd használni.

-          Óvatosan a karácsonyi mintákkal! A boltok polcai roskadoznak a karácsonyi mintás dolgoktól, de azért azt ne feledjük, hogy az ünnepek elmúltával nem valószínű, hogy az édesanya szeretné babáját piros szarvasagancsos rugdalózóba öltöztetni, jövőre pedig úgy sem lesz már jó a méret…

 Íme tehát néhány ötlet, mellyel babának és mamának is az örömére tehetünk.

  1. Rágóka: 3-4 hónapos korban már megkezdődik a fogzás, ráadásul könnyel elveszik, így mindig szükség lehet rá.
  2. Csörgő: akár babakocsira szerelhető, akár ágy fölé akasztható változatban is beszerezheti, a babák általában nagyon szeretik, ha forog és képes diszkrét hangon zenélni.
  3. Alap ruhadarabok: trikós body, rugdalózó, pulóver, pizsama, ha csak lehet, egy mérettel nagyobbat válasszon.
  4. Higiéniai csomag: nedvszívó ágybetét, popsitörlő, krém, pelenka (lehetőleg egy picivel nagyobb), fürdető krém, testápoló – de ezek esetében érdemes előtte konzultálni az édesanyával, hogy tudja, mit használnak.
  5. Játékok: a legkisebbek esetében nagyon körültekintőnek kell lenni a játékok kiválasztásában. Fontos, hogy biztonságos legyen, ne tudjon kárt okozni magának a kicsi, és természetesen életkorának megfelelő. Nagyon szeretik a kicsik a lapozható, vízálló könyvecskéket, puha plüss építőkockákat, de önfeledt perceket szerezhet egy vidám játszószőnyeg is.
Azok, akiknek már van saját gyermekük könnyebb helyzetben vannak, de sokszor még így is nagy fejtörést okoz a választás.
Szerző: Rácz Anikó

Kapcsolódó cikkek